Лъжици за разбъркване

11 items total
Бъркалка за коктейли GRUNGE House Doctor
27 лв
HD211290814
Сламка за пиене 18 cм, тръстика, REVOL
2 лв
RV655312
Бъркалка за коктейли BÂTON LÉLÉ, Alessi ALGIA30

Барови лъжици - предназначени за бързо и лесно разбъркване на напитки

Какво представляват баровите лъжици?

Баровите лъжици са лъжици с дълги дръжки, специално създадени за смесване на напитки. Често те имат усукан вал, което улеснява използването им за разбъркване и подреждане на напитки. Средната им дължина е около 30 см, за да се използват удобно с дълги чаши за напитки и коктейлни шейкъри.

Усуканият вал улеснява барманите да достигат дъното на високи чаши или шейкъри и да измерват малки количества съставки, като например капки горчива вода.

В противоположния край на дръжката на баровите лъжици често се среща плосък диск, който може да се използва за бъркане на плодове или кубчета захар.

Какви са видовете лъжици за смесване на коктейли?

В магазина Kulina разполагаме с разнообразни бар-лъжици от известни производители като Alessi и House Doctor. По-долу са изброени някои от различните видове бар лъжица :

  • Бар лъжица с усукана дръжка: Най-популярният стил бар лъжицае с усукана дръжка и дълго, тънко стебло.
  • Бар-лъжица с форма на сълза: Този стил на бар лъжица е подходяща за сервиране на коктейли с пластове, тъй като има форма на сълза.
  • Бар лъжица Muddler: Този вид бар лъжица е снабдена с бъркалка в единия си край, която може да се използва за разбиване на билки, плодове и други неща.
  • Бар-лъжица Trident: Този тип бар лъжица има три зъба, които могат да се използват по-ефективно за смесване на коктейли.

Защо някои коктейли трябва да се разбъркват, а други - да се разклащат?

Техниката на разклащане или разбъркване на коктейла може да окаже значително влияние върху крайния му вкус и текстура. По принцип коктейлите, които съдържат мътни или вискозни съставки, като плодови сокове, сметана или яйчни белтъци, обикновено се разклащат. Разклащане на тези съставки с помощта на шейкър за коктейл се получава пенлива, добре разбъркана напитка с по-лека текстура.

От друга страна, коктейлите, които съдържат прозрачни, силни алкохолни напитки и ликьори, като Мартини или Манхатън, обикновено се разбъркват. Разбърквайки внимателно с бар лъжица, смесвате съставките, без да разреждате напитката твърде много, създавайки гладък и балансиран коктейл.

Освен това изборът за разклащане или разбъркване на коктейла може да зависи и от желаната температура и разреждане на напитката. Разклащането на коктейла обикновено води до по-студена и по-разредена напитка, отколкото разбъркването, което може да доведе до по-силен и по-малко разреден коктейл.

В крайна сметка решението за разклащане или разбъркване на коктейла зависи от рецептата и от желания вкус и текстура на крайната напитка.

Освен лъжица за разбъркване може да ви трябват и други бармански инструменти, така че не забравяйте да разгледате нашите колекции от джигери, бармански комплекти и други бармански инструменти.

А ако сте почитатели на изисканите коктейли или търсите елегантен подарък, трябва да разгледате и нашите колекции от чаши за коктейли и чаши за дълги напитки, за да се насладите на стилните си напитки.