Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof

Code: WU459620
Brand: WÜSTHOF
310 лв
На склад (>5 бр.)

Нож на готвача Classic Ikon е здрав, тежък нож с широко острие с фин, но издръжлив ръб. Универсален уред за професионалисти и любители готвачи, който почиства зеленчуци, но също така нарязва билки или котлети.

Detailed information

Product detailed description

Нож на готвача Classic Ikon е здрав, тежък нож с широко острие с фин, но издръжлив ръб. Универсален уред за професионалисти и любители готвачи, който почиства зеленчуци, но също така нарязва билки или котлети.

Серия Classic Ikon

  • Елегантни ковани ножове с високо качество, произведени в Солинген
  • За професионални готвачи и кухненски ентусиасти
  • Дръжка Черен от специален синтетичен материал
  • Ергономичен, приятен на допир, с три нита
  • Приложение Неръждаема стомана с лого на петата на дръжката
  • Използван висок клас немски сплав стомана X50CrMoV15
  • Изключителен нож, който се поддържа лесно
  • Твърдост 58 HRC по скалата на Рокуел
  • Специален процес на смилане PEtec с компютърно управление
  • Прецизно ръчно хонинговане и полиране за перфектен ръб
  • Строг непрекъснат контрол на качеството, острието се проверява с лазер
  • Съкратената форма на предпазителя позволява използване на цялото острие и по-лесно заточване
  • Плавен преход между фитинга и дръжката
  • Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
  • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
  • Удължена гаранция срещу производствени дефекти и дефекти на материалите за 15 години
  • Серията е получила отличителния знак за качество и хигиена NSF в САЩ

WÜSTHOF , това са висококачествени ножове, изработени с голямо внимание до последния детайл. Точно както се очаква от ножовете на Солинген. Елегантната серия ножове Classic Ikon, чиито остриета са изковани от едно парче легирана X50CrMoV15 неръждаема стомана, впечатлява със своята динамична форма, качество на изработка и следователно висок комфорт на използване.

Дръжката на ножа Classic Ikon е изработена от издръжлив синтетичен материал в черен. Тя отговаря на изискванията по отношение на ергономичността, а от естетическа гледна точка чувствително съчетава модерен дизайн и типичния вид на дръжка с три нита. Издръжливият материал на дръжката може да се почиства в съдомиялна машина, но препоръчваме да се мие на ръка, за да се запази качеството на острието, което е за предпочитане при качествените ножове.

Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Накрая, но не на последно място, трябва да споменем важния сертификат NSF , който серията Classic Ikon получи в САЩ. Целта на NSF е да защитава общественото здраве и околната среда. Тя сертифицира, наред с други неща, кухненско оборудване, включително ножове, които не са вредни за човешкото здраве. Продуктът се тества и за дизайн, безопасност на материалите и употреба. Логото на NSF ще откриете върху продукти, които са произведени по екологосъобразен начин и не натоварват излишно околната среда.

Използвани технологии и материали

За производството на ножовете WÜSTHOF се използва висококачествен немски стомана X50CrMoV 15 , който има около 0,5 процента карбон и като легиращи елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром той е устойчив на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Прецизните остриета се формират от лента стомана чрез коване в матрицата. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Последващото закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути) освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Специален процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална производителност на рязане на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидния нарез ножът прониква в храната без усилие.

Crossguard е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Приспособлението на предпазителя на ножовете Classic Ikon плавно преминава към горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжките са прикрепени към дръжката с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на хигиенните стандарти.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се изтъпява след продължителна употреба. Хромираните стомани се използват за поддържане и освежаване на острието , за заточване на ножове препоръчваме точила WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване седем поколения на семейство Wüsthof са били начело. Той разполага с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове в почти 40 етапа се използват 100 робота.

Днес WÜSTHOF ножовете се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Само по себе си е кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Професионални кухненски ножове
Weight: 0.28 kg
Размери: 20 cm
Дължина на острието: 20 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Кухненски нож
Серия: WÜSTHOF Classic Ikon
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Производител: WÜSTHOF
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: