Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof

Code: WU459620
Sale Sticker
Brand: WÜSTHOF
329 лв –15 %
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
329 лв –15 % 279 лв
На склад (1 бр.)

Класическият готварски нож Ikon е здрав, тежък нож с широко острие с фино, но издръжливо острие. Универсален уред за професионалисти и любители готвачи, който почиства зеленчуци, но също така нарязва билки или котлети.

Detailed information

Product detailed description

Класическият готварски нож Ikon е здрав, тежък нож с широко острие с фино, но издръжливо острие. Универсален уред за професионалисти и любители готвачи, който почиства зеленчуци, но също така нарязва билки или котлети.

Серия Classic Ikon

 • Елегантни ковани ножове с високо качество, произведени в Солинген
 • За професионални готвачи и кухненски ентусиасти
 • Черната дръжка е изработена от специален синтетичен материал
 • Ергономичен, приятен на допир, с три нита
 • Приложение от неръждаема стомана с лого на края на дръжката
 • Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
 • Изключителен нож, който се поддържа лесно
 • Твърдост 58 HRC по скалата на Rockwell
 • Специален процес на смилане с компютърно управление PEtec
 • Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
 • Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
 • По-късата форма на предпазителя позволява използване на цялото острие и по-лесно заточване
 • Плавен преход между острието и дръжката
 • Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
 • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
 • Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години
 • Серията е получила отличителния знак за качество и хигиена NSF в САЩ

WÜSTHOF , това са висококачествени ножове, изработени с голямо внимание до последния детайл. Точно както се очаква от ножовете на Солинген. Елегантната серия ножове Classic Ikon, чиито остриета са изковани от едно единствено парче легирана неръждаема стомана X50CrMoV15, впечатлява с динамичната си форма, качеството на изработка и съответно високия комфорт при употреба.

Дръжката на ножа Classic Ikon е изработена от устойчив синтетичен материал в черен цвят. Тя отговаря на изискванията по отношение на ергономичността, а от естетическа гледна точка чувствително съчетава модерен дизайн и типичния вид на дръжка с три нита. Издръжливият материал на дръжката може да се почиства в съдомиялна машина, но препоръчваме да се мие на ръка, за да се запази качеството на острието, което е за предпочитане при качествените ножове.

Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Накрая, но не на последно място, трябва да споменем важния сертификат NSF , който серията Classic Ikon получи в САЩ. Целта на NSF е да защитава общественото здраве и околната среда. Той сертифицира, наред с други неща, кухненско оборудване, включително ножове, които не са вредни за човешкото здраве. Дизайнът на продукта също се тества - безопасността на материалите и неговата употреба. Логото на NSF ще откриете върху продукти, които са произведени по природосъобразен начин и не натоварват излишно околната среда.

Използвани технологии и материали

Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Прецизните остриета се оформят от стоманена лента чрез коване в матрица. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Специалният процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална режеща способност на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Напречният предпазител е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Приспособлението на предпазителя на ножовете Classic Ikon плавно преминава към горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на влага и бактерии, така че ножовете отговарят на хигиенните стандарти.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За да поддържаме и съживяваме острието, ние използваме хромирана заточваща стомана и препоръчваме заточващите камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.

Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Професионални кухненски ножове
Weight: 0.28 kg
Размери: 20 cm
Дължина на острието: 20 cm
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Кухненски нож
Серия: WÜSTHOF Classic Ikon
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: