Ножове за хляб

22 items total
Нож за сладкиши SWISS MODERN 22 см, черен, Victorinox VN6907322WB
Нож за хляб RED SPIRIT 26 cм, F.Dick
195 лв
FDCK8173926
Нож за хляб PREMIUM 20 см, черен, Laguiole
59 лв
LAGSDV-300978
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
389 лв
WU496620
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
239 лв –32 %
162 лв
DB428121
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
209 лв –29 %
147 лв
DB428626
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 см, кремав, Wüsthof WU4166020
Нож за хляб GOURMET 20 см, Wüsthof
109 лв
WU1035045720
Нож за сладкиши TWIN GRIP 11 cм, Zwilling
33 лв
ZW38726110
Нож за хляб GOURMET 23 см, Wüsthof
130 лв
WU1035045723
Нож за хляб 1905, 21 cм, F.Dick
219 лв –20 %
174 лв
FDCK8193921
Нож за хляб CLASSIC IKON CREME 23 cм, Wüsthof
319 лв –6 %
298 лв
WU1030431123
Нож за хляб ELEVATE 10533 20 cм, Joseph Joseph
48 лв
JS10533
Нож за хляб FIVE STAR 20 cм, Zwilling
209 лв –10 %
188 лв
ZW30046201
Нож за хляб URBAN FARMER 23 см, Wüsthof
219 лв
WU1025245723
Нож за хляб Amici Wüsthof  23 см
499 лв
WU1011301123

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си