Прибори за хранене (за морски дарове и риба)

1 items total
Комплект прибори за риба NUOVA, 12 бр., WMF WM1291506046

Прибори за морски дарове и риба - основни инструменти за всички любители на рибата

Какво представляват рибните кътници?

Приборите за риба са специализиран комплект от сребърни прибори, предназначени за консумация на риба. Приборите за риба често се състоят от нож и вилица за риба, както и от пинсети за почистване на риба или клещи пинсети за почистване на риба , които могат да направят яденето на риба по-забавно и лесно.

  • Ножът за риба е специализиран нож с дълго, тънко и гъвкаво острие, което ви позволява лесно да отстранявате месото от костите на рибата. Острието му често е по-широко от това на стандартния нож, което улеснява изгребването на порции риба.
  • Вилицата за риба е предназначена да се използва заедно с ножа за риба, за да придържа рибата на място, докато я режете. Той има дълги и тънки зъби, които се плъзгат лесно между костите на рибата.
  • Пинсети за почистване на риба или клещите заПинсети за почистване на риба се използват за отстраняване на малки кости, които могат да останат в месото на рибата. Те са изработени така, че да захващат здраво костите и да ви позволяват да ги изваждате добре.

Каква е употребата на вилица за морски дарове?

Вилицата за морски дарове е специализиран инструмент, използван за консумиране на морски дарове, особено ракообразни. Той има дълга, тясна дръжка и два тънки, леко извити и заострени зъба.

Основната функция на вилицата за морски дарове е да изважда месото от черупките на ракообразни като омари, раци и скариди. Вилицата се използва за разхлабване и изваждане на месото от тесните места в черупката, което позволява на посетителя да оцени напълно деликатните вкусове и текстури на морските дарове.

Вилицата за морски дарове може да се използва за различни морски дарове, включително миди и рапани, за чието освобождаване от черупките може да са необходими значителни усилия. Голямата дръжка на вилицата за морски дарове ви позволява да достигнете по-дълбоко в черупката или в малка цепнатина, за да извадите месото, без да го нараните.

По принцип вилицата за морски дарове е отличен инструмент за всеки, който обича да яде морски дарове и иска да оцени всяка хапка.

Как да поставите приборите за риба на трапезна маса

  • Започнете с покриване на масата с покривка или подложки.
  • Поставете кухненския нож отдясно на чинията, с острието към нея.
  • Поставете вилицата в лявата част на чинията, със зъбите нагоре.
  • Поставете ножа за риба вдясно от ножа за вечеря, като острието му е обърнато към чинията.
  • Поставете вилицата за риба вляво от вилицата за хранене, със зъбите нагоре.
  • Дръжките на ножа и вилицата за риба трябва да са на една линия с дъното на чиния за вечеря.
  • В горната лява част на чинията можете да добавите малка чиния или купичка, в която гостите да поставят рибните кости.

Не забравяйте, че редът и разположението на приборите на масата може да варира в зависимост от страната и културата, така че винаги е добре да проверите местните обичаи и традиции.

На уебсайта Kulina предлагаме избор от други видове прибори за хранене, включително други видове прибори за сервиране и прибори за пържоли. Можете също така да разгледате нашата колекция от поставки за прибори и органайзери за по-лесно и ефективно съхранение и използване на приборите.