Прибори за разстилане на палачинки

3 items total

Разпределители за креп - за равномерно разстилане на крепа

Какво е крепираща машина?

Разстилачът за креп е кулинарен инструмент, използван за равномерно разстилане на крепирано тесто по повърхността на тиган за креп. Разстилачите за креп или палачинки са Т-образни инструменти с дълга дръжка и тясна тръбичка в края, която напомня на точилка.

За да използвате разстилач за креп, първо изсипете малко количество тесто за креп върху средата на тигана за креп или скарата. След това, като използвате заобления ръб на разпръсквача, разнесете тестото равномерно с кръгови движения, като се движите от центъра на тавата към краищата ѝ.

Идеята е тестото да се разпредели равномерно и тънко, за да се изпече бързо. Разстилачът за креп е полезен инструмент за всеки, който обича да приготвя креп у дома, тъй като гарантира, че вашите креп са просто перфектни!

Какъв е най-подходящият размер за разстилане на креп?

Разпределителите за креп се предлагат в различни размери, а най-добрият размер на разпределителя за креп зависи от размера на креповете, които искате да приготвите, и от съда, в който готвите.

По-малката разпръсквачка за креп е идеална, ако желаете да приготвите по-малки крепи и ако използвате малък тиган, докато по-голямата разпръсквачка е по-подходяща, ако желаете по-големи крепи, използвате голям тиган или електрическа машина за крепи.

Необходима ли е крепираща машина?

Разстилачът за креп е много полезен кухненски инструмент, ако приготвяте много креп за семейството си или ако използвате машина за крепиране. Тя може да бъде полезна по редица причини, като например:

  • Равномерно разпределение: Крепът ще има равномерна дебелина и текстура, ако тестото се разпредели равномерно по повърхността на тигана, което може да се постигне с помощта на разпределител за крепи.
  • Бързина: Разстилането на тестото с крепираща машина е по-бързо и лесно, отколкото с лъжица или шпатула, което ускорява процеса на приготвяне на крепи.
  • Последователност: Ако приготвяте голяма партида палачинки, използването на разстилаща машина за палачинки може да гарантира, че всички палачинки ще бъдат еднакви по размер и форма.

А ако имате нужда от обръщач за обръщане на палачинки, палачинки или други храни (пържени или на скара), разгледайте нашите кухненски обръщачи.