Салфетки

26 items total
Поставка за салфетки, дърво, Continenta
27 лв
CONT3069
Платнена салфетка, комплект 2 бр., сива, Bitz BITZ12298
Up
More products

Салфетки - елегантен аксесоар за маса

Какво представляват салфетките?

Салфетките са правоъгълни или квадратни парчета плат или хартия, които се използват за почистване на устата и ръцете по време на хранене. Те са необходими в трапезарията и често се поставят близо до чинията или в скута.

За да отговорим на различни сценарии и индивидуални вкусове, предлагаме богат избор от материали, размери, цветове и дизайни за салфетки на нашия уебсайт. Тези салфетки са избрани сред най-добрите продукти от водещи компании, включително Bitz, Blomus, и Foonka. А ако търсите салфетки, които да допълнят облика на коледната ви маса, не пропускайте да разгледате нашите коледни текстилни изделия.

Салфетките се използват не само по практични причини, но и за да подобрят храненето и да придадат елегантност на масата.

Как се сгъва салфетка?

Има много начини за сгъване на салфетка в зависимост от случая и личните ви предпочитания. Ето един прост начин за сгъване на основна салфетка:

 1. Поставете салфетката на масата пред себе си с дясната страна надолу.

 2. Сгънете салфетката наполовина по диагонал, като свалите горния ъгъл до долния, за да се получи триъгълник.

 3. Вземете левия ъгъл на триъгълника и го сгънете нагоре към горната точка, така че точката на левия ъгъл да съвпадне с горната точка на триъгълника.

 4. Повторете стъпка 3 с десния ъгъл на триъгълника, като го сгънете нагоре към горната точка, за да образувате по-малък триъгълник.

 5. Обърнете салфетката и сгънете двата ъгъла към центъра на салфетката, така че да се срещнат в средата.

 6. Обърнете салфетката отново и я сгънете наполовина отгоре надолу, така че сгънатите краища да са отдолу.

 7. Поставете салфетката върху сгънатия ѝ край и я оформете по желание.

Това е само един пример за сгъване на салфетка и има много други творчески начини за сгъване на салфетки в зависимост от случая и личния ви стил.

А ако не ви се иска да сгъвате салфетката сами, можете да използвате и пръстен за салфетки за да го направите бързо и да го поставите в чинията по много изискан начин.

Какви са видовете салфетки, които се предлагат на Kulina?

Салфетките се предлагат в различни стилове и материали. Типичните разновидности на салфетките включват:

 • Памучни салфетки: Памучните салфетки са доста разпространени, тъй като са здрави, абсорбиращи и лесни за поддръжка. Памучните салфетки са гъвкав вариант както за неофициални, така и за официални случаи, тъй като се предлагат в различни цветове, дизайни и размери.
 • Хартиени салфетки: Хартиените салфетки са удобни и са за еднократна употреба, което ги прави идеални за използване на открито или на случайни събития. Те могат лесно да се съчетаят с всяка тема или декор, тъй като се предлагат в различни цветове, стилове и размери.

Защо е важно да се използват салфетки?

Салфетките са важна част от храненето, тъй като предлагат както практически, така и естетически ползи. Някои от предимствата са:

 • Хигиена: Поддържането на лична хигиена и предотвратяването на пренасянето на бактерии и микроби се улеснява от използването на салфетки за избърсване на храна и течности от лицето и ръцете.
 • Етикет: Салфетките са важна част от етикета на масата и се използват за обозначаване на началото и края на храненето, както и когато човек иска да напусне временно масата.
 • Декор: Можете да използвате салфетките като декоративен елемент, за да подобрите външния вид на масата, като добавите цвят, текстура и стил.
 • Защита: По време на хранене салфетките се използват за предпазване на дрехите от разливи и петна.

Ако обичате масата ви да изглежда елегантно, можете да разгледате и нашата селекция от покривки за маса, плъзгач за масаи подложки.