Покривки за маса

5 items total

Покривки за маси - подобрете преживяването си по време на хранене

Защо покривките за маса са от съществено значение за храненето?

Покривките за маса са важна част от храненето по редица причини. Те придават красота и изтънченост на всяка трапезария, като добавят визуална привлекателност. Те могат да създадат официална или неофициална атмосфера за вечерята и да придадат на трапезарията координиран вид. Те могат да се променят в зависимост от сезона или специалните поводи, като по този начин помещението за хранене може да се приспособи към индивидуалните вкусове и предпочитания.

Освен това те предпазват плота на трапезна масаот изтъркване, разливане и други повреди, което е от решаващо значение за антични или наследствени маси, които могат лесно да се повредят. Те също така допринасят за добрата хигиена, като осигуряват защитен слой срещу бактерии и микроби, които могат да се намират на повърхността на масата.

Покривките за маси са чудесно допълнение към всяко място за хранене, тъй като са адаптивни и се предлагат в широка гама от цветове, дизайни и материали. Разполагаме с богата колекция от покривки за маса в Kulina от известни производители като Foonka, Kähler, и Seletti.

Каква е разликата между покривка за маса и плъзгач за маса?

Покривката е голямо парче плат, което се използва за покриване на цялата маса, докато плъзгач за маса е дълго и тясно парче плат, което се простира по средата на масата.

Обикновено покривките се използват за официални поводи, като например вечери или сватби, и могат да бъдат изработени от различни материали, включително лен, памук и полиестер. Предлагат се в различни размери и форми, за да пасват на различни видове маси.

От друга страна, покривките за маса се използват за украса на маси както за официални, така и за неофициални случаи. Те могат да бъдат изработени и от различни материали, като памук, коприна или дантела. Обикновено покривките за маса са по-тесни от покривките и могат да се използват самостоятелно или върху покривка за маса, за да добавят допълнителен слой декорация.

Как да поддържам покривката си?

За да поддържате покривките в добра форма и да сте сигурни, че ще издържат дълго време, правилната грижа е от решаващо значение. Ето няколко предложения за поддържане на чистотата на покривките за маса:

  • Следвайте инструкциите за грижа: Винаги спазвайте указанията за почистване, предоставени от производителя за конкретната покривка. Това може да съдържа информация за това как да перете дрехи.
  • Перете често: За да избегнете натрупването на мръсотия и петна, е важно да перете редовно покривките си. Покривките за маса трябва да се перат в зависимост от това колко често се използват и колко са замърсени.
  • Почистете разливите веднага: За да предотвратите появата на петна, е много важно да почистите веднага разливите от покривката. Преди да изперете, обработете петното с препарат за премахване на петна или перилен препарат и го забършете с чиста кърпа или хартиена кърпа.
  • Съхранявайте правилно: Когато не се използват, покривките трябва да се съхраняват на хладно и сухо място, защитено от пряка слънчева светлина. Избягвайте да ги мачкате или сгъвате плътно, тъй като това може да повреди тъканта.

За да подсилите още повече луксозното усещане при хранене, независимо дали със семейството си или с гостите си, можете да закупите също така подложки , салфетки и подложки в допълнение към покривките за маса.