Сладкарски пошове

3 items total

Сладкарски ръкави - чудесен инструмент за любителите на печенето

Какво представляват сладкарските ръкави?

Сладкарскататорбичка, наричана понякога"торбичка за конфетиране" или "торбичка за сладкиши", е конусовиден аксесоар за печене - торбичка с отвор в самия край и накрайник за декориране на торти или мъфини, пайове, бисквити и други сладкиши. Някои ръкави за сладкарски изделия са за еднократна употреба, други са за многократна употреба, а когато купувате комплект за декориране, включващ торбичка за сладкиши, обикновено получавате и комплект сменяеми накрайници с различни размери на отворите и перфорации за различни видове модели кремове.

За какво можете да използвате торбичка за пипети?

Съществуват няколко приложения на сладкарския ръкав, които могат да се окажат изключително полезни за вас. Какво можете да направите с торбичка за пипети?

  • украсяване на торти, бисквити и всякакви сладкиши
  • изстискване на тесто, тесто, кремове и разбити белтъци върху листове за печене
  • оформяне на ястието чрез изстискване на пюрирани съставки като картофи върху чинии или подноси

Как да изберем правилната торбичка за пипети и как да я използваме?

Преди всичко трябва да проверите рецептата, да прочетете инструкциите за печене и да видите илюстрациите, за да решите какъв накрайник за торбичка да използвате.

В Kulina, можете да получите и двете - сладкарски ръкави за еднократна и многократна употреба, като изборът зависи от рецептата и личните ви предпочитания.

  • сладкарските торбички за еднократна употреба са по-удобни за ползване, не е необходимо да ги почиствате, а ако използвате торбичка за пипети само от време на време, е възможно да си направите торбичка за пипети от найлонова торбичка, която използвате например за замразяване.
  • ако обаче печете и украсявате торти често, ако ви е необходим много крем или глазура и ако искате да използвате екологични решения, трябва да изберете сладкарски ръкав за многократна употреба, изработен от памук или найлон.

Как се пълнят сладкарските ръкави?

Необходима ви е голяма чаша или мензура, за да сгънете краищата на сладкарските ръкави надолу върху горната част на голям празен съд. Така тя остава на мястото си, докато с помощта на гумена шпатула пренасяте крема или глазурата от купата в торбичката.

Напълнете торбичката до две трети. Това ще ви позволи да контролирате по-добре количеството крем, което изтласквате от торбичката за пипети. За да се задържи глазурата на място, можете да усучете торбичката и да я завържете на възел в горната част.

В Kulina ще откриете сладкарски ръкави от марката de Buyer, но също и много други аксесоари за печене, като например тигани за печене, шпатули за декорация и глазура и поставки за торти.