Чаша за червено вино SOMMELIERS BORDEAUX GRAND CRU 860 мл, Riedel

Code: RD440000
Brand: Riedel
179 лв –20 %
Чаша за червено вино SOMMELIERS BORDEAUX GRAND CRU 860 мл, Riedel
179 лв –20 % 142 лв
На склад (8 бр.)

Дизайнът на чашата Bordeaux Grand Cru Sommeliers датира от 1959 г. и днес е по-актуален от всякога.

Detailed information

Product detailed description

Дизайнът на чашата Bordeaux Grand Cru Sommeliers датира от 1959 г. и днес е по-актуален от всякога.

Ценителите са изненадани, размерът изглежда много увеличен. Въпреки това съвременните големи червени вина от пресовани сортовете грозде, които препоръчваме за тази чаша, изискват обем, в който да проявят напълно аромата си.

Чрез формата на чашата и потичащата струйка, тези вина показват кадифения си вкус, високата концентрация на екстракти и сладките танини, на които плодът е богат. Не се очаква от вас да пълните чашата от 860 мл догоре; препоръчваме ви да налеете около 100-150 мл вино.

Останалият обем се използва за развиване и представяне на концентрирания и богат аромат. Това позволява на виното да изрази всичките си типични характеристики в оптималната форма на чашата. Ако използвате малки чаши, тези вина ще изгубят плодовия си аромат и комбинация и ще имат обеднял, дървесен и горчив послевкус.

Чашите Bordeaux Grand Cru Sommeliers Riedel се препоръчват за:

  • Bordeaux (червено), Brunello di Montalcino
  • Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Domina
  • Fronsac, Graves rouge, Listrac, Margaux, Médoc
  • Merlot, Moulis, St. Emilon, Pomerol, Pauillac
  • Rioja, Sangiovese, Sangiovese Grosso, Tempranillo

Серията SOMMELIERS:

В сътрудничество с италианската асоциация на сомелиерите A.I.S. (Associazione Italiana Sommeliers) Клаус Ридел представи първата серия чаши за експерти в Орвието през 1973 г. Серията включва 10 различни размера.

От този момент нататък светът на виното се промени напълно.

Днес в различни региони и на различни континенти се произвеждат вина, които по онова време не са съществували или са били напълно непознати. Затова разработката на серията Sommeliers продължава от неговия син Джордж Ридел, докато Someliers се превръща в обширна "vitrum-vinoteque" с най-високо ниво на техническо развитие.

През 1991 г. Робърт Паркър, редактор на списание Wine Advocate, пише: "Най-хубавите чаши както от техническа гледна точка, така и от гледна точка на максималното удоволствие, са произведени от Riedel. Ефектът, който тези чаши придават на хубавото вино, е наистина изключителен. Нямам думи, с които да изразя колко голяма е разликата."

Благодарение на световното търсене серията Sommeliers вече е абсолютният лидер сред чашите за вино и най-успешната серия ръчно духани чаши за вино в света. Всяка чаша се изработва отделно: горната част се издухва в калъп, а стъблото и основата се оформят на ръка по производствени методи, разработени в началото на 20 в.

Стъкларите използват своите таланти, уменията и усърдие, за да придадат на серията Sommeliers изработката, която клиентите очакват. Sommeliers са изработени от стъкло с над 24% съдържание на олово.

Additional parameters

Category: Чаши за вино
Weight: 0.38 kg
Материал: Стъкло
Вид / Тип: Стъклени чаши
Серия: Riedel Sommeliers
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: