Тиган за пържене MINERAL B ELEMENT PRO 20 cм, стомана, de Buyer

Code: DB568020
Brand: de Buyer
170 лв –28 %
Тиган за пържене MINERAL B ELEMENT PRO 20 cм, стомана, de Buyer
170 лв –28 % 122 лв
На склад (4 бр.)

Стоманеният тиган Mineral B Element PRO е изработен с опростен дизайн и има занитена дръжка от лята стомана с отвор за окачване. Френската компания de Buyer , която произвежда тиганите, е призната в цял свят, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци.

Detailed information

Product detailed description

Стоманеният тиган Mineral B Element PRO е изработен с опростен дизайн и има занитена дръжка от лята стомана с отвор за окачване. Френската компания de Buyer , която произвежда тиганите, е призната в цял свят, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при печене на месо или зеленчуци.

Гамата тигани Mineral B Element е подобрена за домашна употреба с покритие на основата на пчелен восък. Това ги предпазва от окисляване и повишава естествените незалепващи свойства на тиганите, които също се подобряват с всяка употреба. Тиганите са предназначени за всички видове източници на готвене, включително индукционни. Стоманените тигани Mineral B Element са 100% естествени, екологични и рециклируеми. Тиганите Mineral B Element PRO могат да се използват за довършване на храната във фурната без ограничение във времето.

Накратко за тиганите Mineral B Element PRO:

 • Тиганите са идеални за запържване на месо или зеленчуци и за печене на скара. За хрупкави палачинки и перфектни омлети.
 • Стоманата е 100% естествен материал с покритие на основата на пчелен восък.
 • Минералният елемент B тиганите нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
 • Без добавени химикали - екологично производство.
 • Щадящи околната среда и рециклируеми.
 • Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
 • Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
 • Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
 • Отлична топлопроводимост.
 • Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.

Реакция на Майяр:

Когато тиганът се нагрее до над 140 °C, приготвената храна бързо се карамелизира поради карамелизирането на естествените сокове. Образува се коричка, която предпазва храната вътре от изсъхване. Резултатът е запечено и хрупкаво ястие с мека и влажна сърцевина. Идеален за печене на месо, приготвяне на хрупкави палачинки или вкусни омлети.

Как да се грижим за тигани MINERAL B:

 1. Стоманените тигани de Buyer са тигани за цял живот и също така се предлагат с доживотна гаранция. Това обаче не се отнася за искове, причинени от неправилна употреба. Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да го използвате за първи път.
 2. Стоманата е естествен материал, а тиганите са ръчно изработени. Поради това те могат да имат незначителни естествени естетически несъвършенства.
 3. Преди да използвате тигана за първи път, разопаковайте го от оригиналната опаковка и го измийте с гъба под гореща течаща вода. Отстранете восъка от външната страна на тигана, за да не замърсите плота, след което подсушете тигана.
 4. Изгорете тигана, като можете да видите процедурата във видеото вдясно. Включете котлона на максимална мощност и поставете тигана върху него. Налейте около 1-2 мм олио в тигана и го оставете да се загрее, докато олиото започне да пуши = изгарянето е приключило (по време на изгарянето завъртете тигана, за да се получи олио от вътрешните страни, тиганът ще започне да потъмнява на места на дъното).
 5. Оставете тигана да изстине и избършете остатъка от маслото със салфетка или кърпа, не мийте, за да запазите защитния филм и да предотвратите ръждата, тиганът е готов за употреба.
 6. След употреба просто избършете тигана с хартиена кърпа, тъй като омаслената повърхност предпазва тигана. Съхранявайте на сухо място.
 7. Използвайте почистващи препарати само по изключение и НИКОГА не поставяйте тигана в съдомиялна машина или не го оставяйте да се накисва!!!
  Постепенното потъмняване на тигана е естествено и осигурява по-добра незалепваща повърхност. Ръждата, която може да се е образувала, може да се отстрани с грубата страна на гъба и след това да се намаже с масло, но това не е причина да се оплаквате от тигана.

Стоманен тиган и индукция:

Стоманата (желязото) е много реактивен проводник на топлина и поради това нейният капацитет за индукционно нагряване е изключителен. Затова спазвайте следните инструкции за индукционната печка:

 • не използвайте максимална мощност. Дори по-ниската мощност на индукцията е достатъчна за чудесно запържване.
 • не използвайте функцията за усилване (бързо стартиране на отоплението)
 • не прегрявайте тигана, ако е празен

Additional parameters

Category: Универсални тигани
Weight: 1.1 kg
Материал: Стомана
Размери: 20 cm
Характеристики: Подходящо за индукция
Вид / Тип: Универсален тиган
Серия: de Buyer Mineral B Element
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: A

How to season a carbon steel pan?

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: