216 items total
Бъркалка PROFI PLUS 20 cм, WMF
Sale
40 лв –20 %
32 лв
WM1871136030
Шпатула за печене PROFI PLUS 28 см, WMF
Sale
54 лв –25 %
40 лв
WM1871956030
Обръщач за палачинки PROFI PLUS, WMF
Sale
43 лв –23 %
33 лв
WM1872496030
Преса за картофи PROFI PLUS 29 cм, WMF
Sale
54 лв –20 %
43 лв
WM1871696030
Лъжица за сос PROFI PLUS 6,5 cм, WMF
Sale
54 лв –20 %
43 лв
WM1871036030
Черпак за супа PROFI PLUS 9 cм, WMF
Sale
53 лв –20 %
42 лв
WM1871016030
Кухненски обръщач 31 cм, WMF
Sale
24 лв –20 %
19 лв
WM1870897250
Кухненски обръщач PROFI PLUS 32 cм, WMF
Sale
62 лв –20 %
49 лв
WM1873086030
Бъркалка PROFI PLUS 30 см, WMF
Sale
48 лв –20 %
38 лв
WM1871156030
Лъжица с цедка PROFI PLUS 12 см, WMF
Sale
54 лв –20 %
43 лв
WM1871546030
Шпатула за сервиране PROFI PLUS, WMF
Sale
62 лв –20 %
49 лв
WM1871336030
Лъжица за спагети PROFI PLUS, WMF
Sale
54 лв –20 %
43 лв
WM1871086030
Up
More products

Кухненски прибори - вашите основни кухненски инструменти

Какво представляват кухненските прибори?

Кухненските прибори играят ключова роля в приготвянето на храната и са инструментите, използвани при приготвянето, готвенето и сервирането на храната.

Те са необходими инструменти, които правят приготвянето на храна по-лесно, по-бързо и по-ефективно. Някои от най-често използваните кухненски инструменти са следните:

  • Лъжица за смесване се използва за разбъркване на ястия с гъста текстура, като например тесто.
  • Комплект кухненски прибори който често включва различни лъжици, черпаци, вилици, обръщачи и др.
  • A Turner: Обръщачът се използва за бързо обръщане на хранителни продукти, като омлет, палачинка или парче риба.
  • Лъжица с прорези позволява на течността да се отцежда, което я прави идеална за отцеждане на зеленчуци, за изгребване на храна от яхния или супа
  • С помощта на четка за сладкиши може да намажете храната с маринати, разтопено масло или яйце преди печене.
  • Машинка за картофи се използва за разбиване на меки храни за рецепти като картофено пюре, ябълков сос и пържен боб.
  • Спрейдъри за палачинки се използват за разстилане на тестото в машините за креп.
  • Кухненската шпатула се използва за готвене и печене (разстилане, смесване, обръщане и т.н.)
  • Кухненски черпаци използват се за сервиране на супи, яхнии и други течности.

Има още няколко кухненски инструмента, всеки от които има различно предназначение. Специфичните кулинарни задачи и предпочитанията на готвача ще определят вида на необходимото оборудване.

Какви са материалите, използвани за производството на кухненски прибори?

За направата на кухненски инструменти могат да се използват няколко материала. Изборът зависи от повърхността, върху която искате да ги използвате (повърхността на тигана, тенджерата или купата), но най-типичните материали, използвани за направата на кухненски прибори, са:

  • Пластмаса: Пластмасовите прибори са леки и достъпни. Те могат да се разтопят или деформират, ако са изложени на прекомерна топлина, но са идеални за използване с незалепващи съдове.
  • Неръждаема стомана: Неръждаемата стомана е здрав, устойчив на ръжда и безопасен от хигиенна гледна точка материал. Издръжливостта на неръждаемата стомана я прави идеална за използване с кулинарни уреди с висока температура.
  • Найлон: Найлоновото кухненско оборудване е устойчиво на надраскване и топлина. Те са леки и евтини, но ако са изложени на силна топлина, могат да се разтопят или деформират.
  • Силикон: Този материал е идеален за използване с незалепващи съдове, тъй като е термоустойчив и незалепващ. Със силиконовите кухненски съдове тенджерите и тиганите няма да се надраскат.
  • Дърво: Дървените прибори са безопасни за незалепващи повърхности и няма да надраскат тенджерите и тиганите ви. Те могат да издържат много дълго време при подходяща поддръжка и са устойчиви на топлина.

Можете също така да разгледате нашето ръководство за пазаруване на 10-те основни кухненски принадлежности, за да видите в какви други основни кухненски принадлежности си струва да инвестирате.