201 items total
Кухненски черпак DAILY 26 см, Nicolas Vahé NV160670014
Лъжица с цедка PROFI PLUS 12 см, WMF
64 лв –15 %
54 лв
WM1871546030
Преса за картофено пюре PROFI PLUS, WMF
64 лв –15 %
54 лв
WM1871386030
Лъжица за спагети NUOVA, WMF
41 лв –24 %
31 лв
WM1291726040
Лъжица за сос PROFI PLUS, WMF
56 лв –23 %
43 лв
WM1871046030
Лъжица с цедка PROFI PLUS 11 cм, WMF
58 лв –15 %
49 лв
WM1871026030
Шпатула за печене PROFI PLUS 28 см, WMF
56 лв –21 %
44 лв
WM1871956030
Бъркалка PROFI PLUS 27 cм, WMF
56 лв –21 %
44 лв
WM1872316030
Черпак за супа PROFI PLUS 9 cм, WMF
57 лв –15 %
48 лв
WM1871016030
Бъркалка PROFI PLUS 30 см, WMF
52 лв –23 %
40 лв
WM1871156030
Черпак INGENIO, Tefal
Черпак INGENIO, Tefal
На склад (15 бр.)
17 лв
TEFK2060114
Четка за сладкиши PROFI PLUS, силикон, WMF
44 лв –15 %
37 лв
WM1874986030
Кухненски обръщач B BOIS, дърво, de Buyer
15 лв
DB487530
Лъжица с цедка PROFI PLUS, WMF
57 лв –15 %
48 лв
WM1871976030
Up
More products

Кухненски прибори - вашите основни кухненски инструменти

Какво представляват кухненските прибори?

Кухненските прибори играят ключова роля в приготвянето на храната и са инструментите, използвани при приготвянето, готвенето и сервирането на храната.

Те са необходими инструменти, които правят приготвянето на храна по-лесно, по-бързо и по-ефективно. Някои от най-често използваните кухненски инструменти са следните:

  • Лъжица за смесване се използва за разбъркване на ястия с гъста текстура, като например тесто.
  • Комплект кухненски прибори който често включва различни лъжици, черпаци, вилици, обръщачи и др.
  • A Turner: Обръщачът се използва за бързо обръщане на хранителни продукти, като омлет, палачинка или парче риба.
  • Лъжица с прорези позволява на течността да се отцежда, което я прави идеална за отцеждане на зеленчуци, за изгребване на храна от яхния или супа
  • С помощта на четка за сладкиши може да намажете храната с маринати, разтопено масло или яйце преди печене.
  • Машинка за картофи се използва за разбиване на меки храни за рецепти като картофено пюре, ябълков сос и пържен боб.
  • Спрейдъри за палачинки се използват за разстилане на тестото в машините за креп.
  • Кухненската шпатула се използва за готвене и печене (разстилане, смесване, обръщане и т.н.)
  • Кухненски черпаци използват се за сервиране на супи, яхнии и други течности.

Има още няколко кухненски инструмента, всеки от които има различно предназначение. Специфичните кулинарни задачи и предпочитанията на готвача ще определят вида на необходимото оборудване.

Какви са материалите, използвани за производството на кухненски прибори?

За направата на кухненски инструменти могат да се използват няколко материала. Изборът зависи от повърхността, върху която искате да ги използвате (повърхността на тигана, тенджерата или купата), но най-типичните материали, използвани за направата на кухненски прибори, са:

  • Пластмаса: Пластмасовите прибори са леки и достъпни. Те могат да се разтопят или деформират, ако са изложени на прекомерна топлина, но са идеални за използване с незалепващи съдове.
  • Неръждаема стомана: Неръждаемата стомана е здрав, устойчив на ръжда и безопасен от хигиенна гледна точка материал. Издръжливостта на неръждаемата стомана я прави идеална за използване с кулинарни уреди с висока температура.
  • Найлон: Найлоновото кухненско оборудване е устойчиво на надраскване и топлина. Те са леки и евтини, но ако са изложени на силна топлина, могат да се разтопят или деформират.
  • Силикон: Този материал е идеален за използване с незалепващи съдове, тъй като е термоустойчив и незалепващ. Със силиконовите кухненски съдове тенджерите и тиганите няма да се надраскат.
  • Дърво: Дървените прибори са безопасни за незалепващи повърхности и няма да надраскат тенджерите и тиганите ви. Те могат да издържат много дълго време при подходяща поддръжка и са устойчиви на топлина.

Можете също така да разгледате нашето ръководство за пазаруване на 10-те основни кухненски принадлежности, за да видите в какви други основни кухненски принадлежности си струва да инвестирате.