Точилки

2 items total

Шишчета за търкаляне - придават на тестото желаната дебелина и текстура

За какво се използват клечките за търкаляне?

Валякът е кухненски инструмент с цилиндрична форма и две дръжки в двата края, който се използва за сплескване и оформяне на тестото. При печене, но също и при готвене (например на кнедли), точилките често се използват за разточване на тестото до желаната дебелина за бисквити, сладкиши и др. Пекарите често използват точилка, както и стъргалка за тесто и лист за печене.

В Kulina ви предлагаме качествени точилки, включително точилки от известната марка Joseph Joseph които ще ви помогнат да разточите тестото си до желаната дебелина и размер благодарение на регулируемите дискове и вградената мярка.

Какви са 2 вида клечки за търкаляне?

Съществуват два основни вида точилки: точилки с пръчки и точилки с френски дизайн.

Пръчковидни точилки: Тези точилки често имат дълга, тясна цилиндрична форма и са изработени от масивно дърво или метал. Те са лесни за използване и са идеални не само за разточване на деликатно тесто, но и за раздробяване на твърди храни като бадеми, бисквити и крекери. Дръжките във всеки край улесняват търкалянето и осигуряват удобен захват и пълен контрол.

Френски клечки за търкаляне: Тези клечки за точене имат заострена форма с по-тесни краища и по-дебела среда и често са изработени от едно-единствено парче дърво. Те нямат дръжки и вместо това използват тежестта на точилката и натиска на потребителя, за да разточат тестото.

Трябва ли точилката да е тежка?

Отговорът е... зависи! По-тежката точилка може да помогне за по-силен натиск върху тестото, което може да е полезно при работа с по-дебело тесто. Може да бъде полезен и при опити за изглаждане на тесто, което е пружиниращо.

За деликатни теста, като бутер тесто или фило тесто, по-леката точилка ще е по-добра, тъй като е по-лесна за манипулиране. Освен това по-леката точилка изисква по-малко усилия и може да е по-удобна за използване.

В обобщение, изборът на идеалната точилка зависи от личните ви предпочитания, най-популярните ви рецепти и резултатите, които искате да постигнете.

А ако сте почитатели на печенето, не забравяйте да разгледате нашата оферта за аксесоари за печене, за да намерите най-добрите и практични инструменти за печене.