23 items total
Чайник топло MARCEL 17 см, сребро, Philippi PHP135005
Кутия за съхранение на чай, 1л, Continenta CONT3913
Пясъчен часовник за чай MINUTES, Bredemeijer BREDB0006
Нагревател за чайник CUBO Philippi 30 см черен PHP236002
Чаени филтри, 50 бр., Viva Scandinavia
15,50 лв
VS83101
Нагревател за чайник CUBO Philippi 10 см черен PHP236003
Капак за TAC 3 чайник, бял, Rosenthal
117 лв –45 %
64 лв
RS1128080000114032
Капак за чайник MOON 3, бял, Rosenthal
87 лв –41 %
51 лв
RS1960080000114232
Капак за чайник MAGIC GARDEN BLOSSOM, Rosenthal
78 лв –41 %
46 лв
RS1445742631314232
Резервен капак за чайник MOON, бял, Rosenthal
85 лв –47 %
RS1960080000114142

Аксесоари за любители на чая - основни елементи за всеки ценител на чая

Чаят е безспорно най-популярната и разпространена напитка. Това е една от най-старите билкови напитки и отдавна е любима на елита, включително на кралските семейства, и на обикновените хора.

Хората, които редовно пият чай, сигурно са запознати с израза "ценител на чая" Познавачът на чая е човек, който изпитва дълбока любов и ентусиазъм към чая и е извънредно въодушевен от него. Те са запознати с многобройните разновидности на чая, методите на производство и тънкостите и, разбира се, се наслаждават на пиенето на чай.

Кои са основните неща, от които се нуждая като ценител на чая?

Да изпиеш чаша чай е универсално удоволствие, а приготвянето на чай е ритуал, който хората по целия свят обичат да пазят.

В Kulina предлагаме много практични продукти за любителите на чая (включително чаши, чайници, инфузори за чай, чаши и други), вкусни смеси, но и прекрасни аксесоари, изброени по-долу. Можете също така да разгледате нашето ръководство за пазаруване за приготвяне и сервиране на чай, което ще ви позволи да приготвяте чай като професионалист.

  • Чаени филтри и торбички

Чаени филтри често са направени така, че да задържат насипните чаени листа, като позволяват на водата да преминава през тях и да запарва чая. Чаените торбички са малки, порести контейнери, които могат да поберат определено количество чаени листа.

И двата вида са често изработени от топлоустойчива хартия, плат или мрежа. Те са практични и лесни за употреба, като за накисването и запарването на чая е необходима само гореща вода.

  • Мерки и лъжички за чай

Чаените лъжички и мерилки са оборудване, което се използва за измерване на насипен чай за запарване. Те се използват, за да се гарантира последователно и точно измерване на чаените листа за запарване, което може да повлияе на силата и вкуса на получената напитка.

  • Контейнери за съхранение на чай

Контейнерите за съхранение на чай са буркани, в които могат да се съхраняват пакетчета чай, насипен чай или допълнителни аксесоари като лъжички и филтри. Те имат за цел да предпазят чая от фактори, които могат да увредят вкуса и качеството му, като въздух, светлина и влага.

Контейнерите за съхранение на чай обикновено включват херметични уплътнения или капаци, които запазват чая и не му позволяват да поглъща миризми от околната среда.

  • Подгреватели за чай

Чайните за затопляне са оборудване, което поддържа чая топъл и с подходяща температура за дълго време. Те се различават по размери и дизайн, но обикновено имат два основни компонента: източник на нагряване, който често е малка свещ или електрически нагревател, и съд или чиния, върху която се поставя чайник .

  • Уют за чай

Чаените уюти са покрития, които се използват за поддържане на температурата на чайники съдържанието му за дълго време. Чаените чаши могат да бъдат и декоративни, тъй като придават уникален вид на чая.