23 items total
Чаени филтри, 100 бр., Kusmi Tea
14 лв
KUSMIFILT1
Чайник топло MARCEL 17 см, сребрист, Philippi PHP135005
Торбички за чай Viva Scandinavia, 50 бр.
16 лв –6 %
15 лв
VS83101
Кутия за съхранение на чай, 1л, Continenta CONT3913
Нагревател за чайник HUNAN, черен, Bredemeijer BRED157003
Капак за чайник MAGIC GARDEN BLOSSOM, Rosenthal
78 лв –43 %
44 лв
RS1445742631314232

Аксесоари за любители на чая - основни елементи за всеки ценител на чая

Чаят е безспорно най-популярната и разпространена напитка. Това е една от най-старите билкови напитки и отдавна е любима на елита, включително на кралските семейства, и на обикновените хора.

Хората, които редовно пият чай, сигурно са запознати с израза "ценител на чая" Познавачът на чая е човек, който изпитва дълбока любов и ентусиазъм към чая и е извънредно въодушевен от него. Те са запознати с многобройните разновидности на чая, методите на производство и тънкостите и, разбира се, се наслаждават на пиенето на чай.

Кои са основните неща, от които се нуждая като ценител на чая?

Да изпиеш чаша чай е универсално удоволствие, а приготвянето на чай е ритуал, който хората по целия свят обичат да пазят.

В Kulina предлагаме много практични продукти за любителите на чая (включително чаши, чайници, инфузори за чай, чаши и други), вкусни смеси, но и прекрасни аксесоари, изброени по-долу. Можете също така да разгледате нашето ръководство за пазаруване за приготвяне и сервиране на чай, което ще ви позволи да приготвяте чай като професионалист.

  • Чаени филтри и торбички

Чаени филтри често са направени така, че да задържат насипните чаени листа, като позволяват на водата да преминава през тях и да запарва чая. Чаените торбички са малки, порести контейнери, които могат да поберат определено количество чаени листа.

И двата вида са често изработени от топлоустойчива хартия, плат или мрежа. Те са практични и лесни за употреба, като за накисването и запарването на чая е необходима само гореща вода.

  • Мерки и лъжички за чай

Чаените лъжички и мерилки са оборудване, което се използва за измерване на насипен чай за запарване. Те се използват, за да се гарантира последователно и точно измерване на чаените листа за запарване, което може да повлияе на силата и вкуса на получената напитка.

  • Контейнери за съхранение на чай

Контейнерите за съхранение на чай са буркани, в които могат да се съхраняват пакетчета чай, насипен чай или допълнителни аксесоари като лъжички и филтри. Те имат за цел да предпазят чая от фактори, които могат да увредят вкуса и качеството му, като въздух, светлина и влага.

Контейнерите за съхранение на чай обикновено включват херметични уплътнения или капаци, които запазват чая и не му позволяват да поглъща миризми от околната среда.

  • Подгреватели за чай

Чайните за затопляне са оборудване, което поддържа чая топъл и с подходяща температура за дълго време. Те се различават по размери и дизайн, но обикновено имат два основни компонента: източник на нагряване, който често е малка свещ или електрически нагревател, и съд или чиния, върху която се поставя чайник .

  • Уют за чай

Чаените уюти са покрития, които се използват за поддържане на температурата на чайники съдържанието му за дълго време. Чаените чаши могат да бъдат и декоративни, тъй като придават уникален вид на чая.