Четки за сладкиши

1 items total
Бъркалка, 32 см, зелен, силикон, Lékué
New
LKL0207018V28U220

Четки за сладкиши - придайте на сладкишите си желаното докосване

Какво е четка за сладкиши?

Четката за сладкиши е кухненски инструмент, който се използва за разнасяне на течности като яйчен жълтък, разтопено масло, глазури и маринати и за омазняване на храна. Четките за сладкиши са с дървена или пластмасова дръжка, а косъмчетата им са естествени или силиконови (силиконовите четки са може би най-популярните).

В Kulina, ние предлагаме богат избор от първокласни четки за сладкиши от много известни производители, включително de Buyer, Zwilling и WMF.

За какво можете да използвате четка за сладкиши?

Четките за сладкиши се използват за намазване с разбито яйце на тарталети, пайове и други сладкиши, за запечатване на ръбовете на равиоли или кнедли, за . Може да се използва и за заливане на торта със сладка глазура или обикновен сироп (за глазура е по-добре да се използва шпатула за глазура).

Можете да го използвате и за намазване на пуйка или други печени продукти, както и за намазване на месо на скара със сос BBQ. За други инструменти, необходими за приготвянето на барбекю, вижте нашата колекция от прибори за барбекю.

Четка за сладкиши може да се натопи във вода и да се използва за почистване на кристалите на захарта отстрани на тенджерата при приготвяне на домашен карамел или бонбони.

Какви са видовете четки за сладкиши?

В Kulina има много различни видове четки за сладкиши:

  • Четки с естествен косъм: естественият косъм е по-вероятно да създаде равномерно покритие от разтопено масло или глазура, без да се образуват ивици.Тези четки са съставени от силикон или найлон. Те са лесни за поддръжка и устойчиви на топлина. Дървените четки за сладкиши с естествен косъм не могат да се мият в съдомиялна машина.
  • Силиконови четки: по-евтини от четките с естествен косъм, силиконовите четки за сладкиши стават все по-популярни през последните години. Те са по-издръжливи и подходящи за миене в съдомиялна машина, почистват се лесно и не задържат аромати и миризми.
  • Четки с дълга дръжка: Тези четки са с по-дълги дръжки, които улесняват достъпа до вътрешността на фурната, което ги прави идеални за заливане на месо и сладкиши с маринати, сосове или глазури във фурната.