Двустранни мерки за алкохол (джигъри)

4 items total

Джигери - прецизен аксесоар за вашите коктейли

Какво представляват коктейлните джиджери?

Коктейлните джигери са измервателни инструменти, използвани в барманството за точно измерване и наливане на малки количества течни компоненти в напитките. Обикновено те се състоят от два малки конуса с различни обеми, свързани помежду си, по един от всеки край.

В Kulina, можете да намерите няколко коктейлни мерителни лъжици известни производители като Rosendahl и WMF.

Каква е разликата между единични и двойни джигери?

Основната разлика между единичните и двойните джигери е в начина на проектиране и работа. И двете са бар оборудване, което се използва за измерване и наливане на течни съставки при приготвянето на коктейли.

Еднократната мерителна чаша е проста, с права страна и само с една камера за съхранение и дозиране на течност. За да се гарантира точното изливане и измерване, често се използват вътрешни измервания по стените.

Двойният джигер съдържа две отделения с различни размери, които могат да задържат и измерват различни количества течност. Те са по-практични от единичните джигери, тъй като позволяват на барманите да измерват различни обеми течност по-бързо и без да се налага да сменят инструментите.

Освен джигера може да ви трябват и други бармански инструменти, така че не пропускайте да разгледате нашите колекции от бар-лъжици, бармански комплекти и други бармански инструменти. А ако сте почитатели на изисканите коктейли или търсите елегантен подарък, трябва да разгледате и нашите колекции от чаши за коктейли и чаши за дълги напитки, за да се насладите на стилните си напитки.

Защо е важно да се използват коктейлни мерителни лъжици?

Използването на коктейлна бъркалка е от решаващо значение по много причини:

Последователност - джигерът гарантира, че всяка съставка се добавя в едно и също количество при всяко смесване на напитката. Това е особено важно в барове и заведения за хранене, където няколко бармана могат да приготвят една и съща напитка.

Прецизност - джигерът гарантира, че всяка съставка се дозира правилно, като се избягва преливането или недоливането. От това зависят както вкусът, така и силата на напитката.

Ефективност - Като премахва необходимостта от измерване с поглед или използване на мерителни лъжици, използването на джигер може да помогне за по-бързото приготвяне на коктейли.