Форми за хляб и правоъгълни форми за печене

19 items total
Форма за печене на багети, кафява, силикон, Lékué LKE0203100M10M017
Форма за тестени изделия 25 см, кафява, Lékué LKE2410525M10M017
Форма за тестени изделия 28 см, кафява, Lékué LKE1210528M10M017
Форма за хляб XBAKE 25 cм, синя, стомана, Guardini GD13025PBSGNAM

Форми за хляб и хлебчета - за домашен хляб и други сладки или кисели домашни сладкиши

Какво представляват тавите за хляб и хляб?

Формите за хляб, наричани често форми за хляб, са вид форми за сладкиши, които обикновено са правоъгълни и имат дълбоки стени, които позволяват втасването на тестото. Те са предназначени предимно за печене на хляб, но могат да се използват и за печене на различни други ястия, като например кюфтета, лимонов сос, терини, бананов хляб и различни хлебчета и пастети.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате тиган за хляб и хлебчета?

  • Размер: Решете какъв вид хляб ще печете най-често. В Kulina ще намерите традиционни форми за хляб с висок купол, по-дълги или по-къси форми за хляб, както и силиконови форми за багети или хлебчета.
  • Материал: Алуминий, чугун, силикон и керамика са популярни материали, използвани за изработката на тигани за хляб.
  • Характеристики: Перфорираните отвори насърчават циркулацията на въздуха за по-хрупкава коричка, а капакът ще запази хляба в хубав квадратен вид.

За редовното печене на хляб и хлебни сладкиши Kulina предлага разнообразие от тави за хляб от първокласни марки като de Buyer, Emile Henry, Eva Solo и Lékué. Много от нашите тигани за хляб имат незалепващо покритие, което улеснява изваждането на хляба или сладкиша от тигана.

Коя е идеалната тава за печене на хляб?

При печенето на хляб трябва да се използва подходящата тава, за да се изпече хлябът последователно и да се образува прекрасна външна коричка. Формата за хляб или хлебче с високи ръбове, които позволяват на хляба да се надигне, е предназначена специално за печене на хляб. За равномерно нагряване и лесно изваждане използвайте тиган за хляб от алуминиева стомана с незалепващо покритие. Тавата с капак ще предотврати надигането на хляба, което ще доведе до получаване на квадратен хляб с равномерна структура и дълбока златиста коричка.

За предпочитане ли е метална тава за печене на хляб?

Металните тигани са предпочитан метод за печене за повечето пекари. Металните тави за хляб лесно и бързо провеждат топлината, като я пренасят през тавата и след това в тестото, за да се изпекат хлябовете по-равномерно.

Готови ли сте да започнете да печете хляб? Можете да използвате професионална тава за хляб от богатата колекция от професионални съдове за печене на Kulina, за да опростите процеса.