Конусни свещници

35 items total
Свещник за вечеря LEGIO NOVA 16 см, бял, Eva Solo ES887289
Свещник LITUS 10 см, кафяв, стъкло, Bloomingville BV82055081
Up
More products

Стойки за свещи - подсилете декора на дома си със стилни стойки за свещи и топлината на огъня

Поставките за свещи са декоративни елементи, които са предназначени за поставяне и излагане на свещи тип "конус". Конусовидните свещи са дълги, тънки свещи (често наричани вечерни свещи), които понякога са прави, а понякога са по-широки в основата и заострени в горната част. Те често се използват в официална обстановка или за специални събития.

Нашите свещници са изработени от различни материали, като например стъкло, месинг, неръждаема стомана, пластмаса, порцелан и др., и могат да се намерят в различни размери, форми и стилове. Те могат да държат една или няколко свещи едновременно.

Тези свещници са внимателно подбрани от най-добрите производители, включително Blomus, Höfats, и Seletti.

Каква е разликата между свещник за конусовидна свещ и свещник за чаена свещ?

Видът на свещта, която е предназначена да държи, е основното разграничение между свещник за конусовидна свещ и свещник за чаена свещ. Конусовидните свещи са дълги, тесни свещи с връх на върха, а свещниците за конусовидни свещи са направени специално за тях. От друга страна, поставките за чаени свещи са направени така, че да държат малки, сферични чаени свещи.

Тъй като конусовидните свещи често са по-дълги от чаените, те често са по-големи и по-високи от държачите за чаени свещи. Теглото на конусовидната свещ може да я преобърне, ако не е подпряна, затова и държачите за конусовидни свещи са направени така, че да поддържат свещта в изправено положение.

За разлика от тях, държачите за чаена свещ често имат малка вдлъбнатина или прорез, в който чаената свещ се поставя, тъй като те обикновено са самостоятелни и не се нуждаят от толкова голяма опора.

Къде може да се постави свещник за вечеря ?

Има много места в къщата ви или в други апартаменти, където можете да поставите свещници за свещи. Ето няколко концепции:

  • Трапезна маса: Декоративната украса на официалната или неофициалната трапеза често включва свещници за свещи. Те могат да направят храненето ви по-луксозно и изискано.
  • Странична маса: За да създадете топла и приятна атмосфера във всекидневната или спалнята, можете да поставите свещник с конусовидна свещ на странична маса.
  • Комод с чекмеджета: Свещник, поставен върху скрин или конзолна маса, може да бъде приятен декоративен елемент от интериора и обикновено се използва като такъв в класическите домашни аранжировки
  • Масичка за кафе: Поставете свещник на масичка за кафе и се насладете на уютна, интимна атмосфера във всекидневната си

А ако обичате свещи, не пропускайте да разгледате нашата селекция от ароматни свещи и фенери.