Кухненски прибори за обръщане на храна

4 items total
Обръщач за грил 43 cм, Outdoorchef
63 лв
ODCH1411256
Обръщач за бургери 38 см, Rösle
54 лв –5 %
51 лв
ROS25120
Обръщач за скара 46 см, Rösle
73 лв
ROS25050

Кухненски обръщачи - удобен начин за обработка на гореща храна

Какво представлява обръщачът и за какво се използва в кухнята?

Обръщачът е кухненски инструмент, който се използва за обръщане, обръщане или повдигане на хранителни продукти, като палачинки, яйца, бургери и риба. Обръщачите са основни инструменти във всяка кухня и обикновено се използват за различни техники на готвене, като сотиране, печене на скара и пържене.

Обръщачът се счита за определен вид кухненска шпатула. Може да се използва за сервиране на храна, например при пренасяне на печени продукти от тиган за готвене или тиган за палачинки в чиния за сервиране.

Каква е разликата между шпатула и обръщач?

Понякога термините "шпатула" и "обръщач" се използват като взаимозаменяеми. Въпреки това между тях има няколко технически разлики, някои от които са подчертани по-долу:

Топлинна устойчивост: Както обръщачите, така и шпатулите могат да издържат на високи температури, въпреки че е значително по-вероятно обръщачите да са специално създадени за това. Основното предназначение на металните обръщачи е да обръщат храна върху нагорещени повърхности. Обръщачите са по-подходящи специално за готвене, докато шпатулите могат да се използват както за печене, така и за готвене.

Материал: Силиконовите или гумените шпатули са популярни, докато обръщачите са по-често изработени от метал или неръждаема стомана. Стоманата и другите видове метал са по-устойчиви на топлина, което е от полза за стругарите. Ако обаче трябва да използвате обръщалка за тиган с незалепващо покритие или за повърхност, която не е устойчива на надраскване, трябва да използвате обръщалка или шпатула, изработена от дърво, пластмаса или силикон.

Повърхност: Шпатулите имат различни здрави повърхности, което е показателно за широкия спектър от функции, които могат да изпълняват. Те често се използват за извличане на тесто от купи и за смесване на съставки. Те могат да бъдат напълно плоски или да имат по-висока вдлъбнатина, където се закрепва дръжката. От друга страна, стругарите обикновено винаги имат равна повърхност, тъй като тя най-добре подпомага основната им цел - да влязат под нещо и да го обърнат.

За нас е удоволствие да подбираме ръчно само най-добрите продукти за нашите клиенти на Kulina, поради което нашите кухненски обръщачи идват от реномирани производители като de Buyer, WMF, и Wusthof. А ако имате нужда от още кухненски прибори, разгледайте нашата категория комплекти кухненски прибори за по-единна визия на кухнята.