Спирализатори

8 items total
Електрически спирализатор CULT X, WMF
189 лв –5 %
178 лв
WM0416480011
Спирализатор SPIRO, Joseph Joseph
50 лв
JS20105
Спирализатор SPIROGO 20133, Joseph Joseph
27 лв
JS20133
Спирализатор SPIRO 20158, син, Joseph Joseph
50 лв
JS20158
Спирализатор DUO COMPACT, Joseph Joseph
28 лв –7 %
26 лв
JS20134
Спирализатор SPIRO 20183, зелен, Joseph Joseph
50,80 лв
JS20183

Спирализатори - превръщат зеленчуците и плодовете в юфка

Какво прави спирализаторът за зеленчуци?

Спираловидните резачки за зеленчуци са кулинарни инструменти за създаване на подобни на лингвини нишки от зеленчуци, като тиквички, картофи, краставици, моркови, ябълки, пащърнак и цвекло.

Някои кухненски роботи или миксери се предлагат и с приставки или аксесоари за спирализация.

Какви зеленчуци можете да спирализирате?

Повечето зеленчуци, които могат да запазят формата си, когато са нарязани на филийки, могат да бъдат спирализирани. Можете да използвате спирализатор за моркови и тиквички, но също и за други кореноплодни зеленчуци, чушки, шалот, лук, цвекло, ряпа и картофи.

Преди да използвате спирализатора, можете да отстраните кожата на зеленчуците с белачка за зеленчуци, но в много случаи това не е необходимо.

Струва ли си да използвате зеленчукови спирали?

Абсолютно. Зеленчуковите спирали имат няколко предимства, заради които инвестицията в тях си заслужава. Следните причини са само някои от тях:

  • Отлична алтернатива на обикновената паста - спирализаторът ви позволява да превърнете почти всеки зеленчук или плод в юфка, така че е идеален, ако искате да намалите въглехидратите. Можете да ядете тези "юфка" пресни или пържени. Най-популярните заместители на пастата са морковите, жълтата тиква и тиквичките.
  • Хубав начин да увеличите консумацията на зеленчуци - Имате ли нужда от стимул да ядете повече зеленчуци? Това може да е още по-забавно с помощта на спирализатор. Със сигурност ще откриете, че дъвченето на лентичките от цвекло, зеле, чушки, сладки картофи и други зеленчуци е по-приятно
  • Отлично за деца - Зеленчуковите спирали са отлични, ако искате да насърчите децата да помагат в кухнята и да ядат повече зеленчуци. Използването на спирализатор е безопасно, а зеленчуците, приготвени по този начин, изчезват от чиниите много по-бързо!

Какви рецепти можете да приготвите със зеленчукова спирала?

Тиквичките са един от зеленчуците, които хората най-често приготвят в спирала, но има още много ястия, които можете да приготвите със спирализатора си; някои от тях са посочени по-долу:

  • Топла юфка от сладки картофи, зеле и леща
  • Алфредо от тиквички
  • Печени зеленчуци със спирали от билки
  • Зеленчукова паста с песто
  • Капрезе с юфка от тиквички
  • Спирализирани гнезда за яйца от сладки картофи
  • Зелева салата

и много други!

Може също така да разгледате нашата колекция от кухненски рендета и резачки за мандолина, а ако трябва да обработвате по-голямо количество храна, можете да разгледате и нашата оферта от електрически резачки и шредери за храна.