Кухненски рендета
Класическо кухненско ренде - вашият незаменим инструмент за приготвяне на храна
Ръчни класически кухненски рендета
Класическо кухненско ренде е кухненски инструмент с остри отвори, който обикновено се използва за настъргване на зеленчуци, сирене, лимонови или портокалови кори, подправки (джинджифил, чесън или индийско орехче) и може да се използва и за настъргване на други меки храни (като масло). Това са основни прибори за готвене, подобни на спирализатори или мандолини.
Как да осигуря безопасност при използване на ренде?
Въпреки че използването на ренде е много по-безопасно от рязането на месо с нож, е необходимо да се внимава при работа с него. Можете да използвате предпазни капаци за пръстите, а нашите рендета съдържат гумени стопери от долната страна или по краищата, които предотвратяват нежелано подхлъзване.
От какви видове рендета мога да избирам?
Съществуват различни видове кухненски рендета и техният избор зависи от резултата, който искате да постигнете, и от храните, които искате да настържете.
- Многостранни рендета: Този вид рендета обикновено има четири повърхности с различни видове отвори (големи, по-малки, ренде за едро настъргване, ренде за слайсове). Дръжката в горната част осигурява здрав захват, а различните повърхности за рендосване превръщат този тип ренде в универсален кухненски инструмент.
- Плоско класическо кухненско ренде: Този тип класическо кухненско ренде (наричано още ренде) е много лесен за използване, защото е плоско, стои добре върху всяка купа и е най-лесно за съхранение. Има една решетъчна плоча със сравнително голяма решетъчна повърхност.
- Zester: Това е тясно ренде за лимони и други цитрусови плодове, което се използва за настъргване на кората от лимони и други цитрусови плодове, но също така е много полезно за настъргване на чесън, джинджифил, индийско орехче или твърдо сирене, като пармезан.
- Барабанно класическо кухненско ренде: Барабанно ренде със сменяеми барабани за фино или грубо настъргване е идеалният инструмент за настъргване на по-големи количества сирене, моркови, краставици, картофи, тиквички или шоколад. Храните се поставят в барабана и се настъргват чрез завъртане на дръжката.
Топ кухненски рендета
В Kulina предлагаме голям избор от кухненски рендета. Ако искате истинско качество, разчитайте на тези от Microplane, WMF и Oxo.
Microplane рендета са известни по целия свят и се използват от най-добрите готвачи в най-добрите ресторанти. Microplane zester е вероятно един от най-популярните рендета в света, така че се уверете, че го имате във вашата кухня.
Ако трябва да настържете по-голямо количество храна, можете да използвате един от нашите кухненски роботи или електрически мелачки и резачки.