Бъркалки

1 items total

Muddlers - основният бар инструмент за приготвяне на страхотни коктейли

Какво представляват бъркалките?

Мъдлърът е бармански инструмент, който се използва за смачкване, раздробяване и смесване на съставки в коктейли. Обикновено това е ръчен инструмент с дълга дръжка, обикновено изработена от дърво, метал или други материали, и плоска или заоблена глава за мачкане в единия край. С помощта на бъркалките се освобождават вкусовете и ароматите на пресни билки, плодове и други съставки, като се разбиват внимателно на дъното на чаша чаша за коктейл, чаша за дълги напитки или шейкър за коктейл. Muddlers са необходимо барово оборудване, предназначено за бармани, които обичат да смесват пресни съставки, за да приготвят своите характерни напитки, като Mojitos, Old Fashioned и Mint Juleps!

Мътилката е също толкова важна за правилния домашен бар, колкото и бар лъжица или приличен шейкър за коктейл.

За какво се използват бъркалките?

С бъркалките се разбъркват или пасират съставки директно в чаша или шейкър за коктейл. Този процес спомага за извличането на етерични масла и аромати от билки, плодове и други твърди съставки, които след това се включват в коктейла. Muddlers обикновено се използват в коктейли, в които е необходимо да се разбъркат пресни билки, плодове или захар, преди да се добавят други течни съставки. Класически коктейли като "Мохито" и "Старомоден" често включват смесване на съставки, за да се създаде ароматна основа. Мъдърите са особено полезни за пасиране на пресни билки като мента, босилек и кориандър, както и на плодове като цитрусови плодове, горски плодове и резенчета краставица. При бъркането се освобождават ароматните масла и сокове от тези съставки, което подобрява цялостния вкус на коктейла.

Как се използва бъркалка?

Би било разбираемо, ако предположите, че всичко, което трябва да направите, за да използвате правилно бъркалка за коктейл , е да добавите съставките в шейкър за коктейл или чаша за смесване и да започнете да ги разбивате заедно.

Всъщност целта на бъркалка за коктейл е да смели правилно съставките, за да се запази вкусът и да се освободят основните компоненти. Най-добрият метод за това е да поставите плодовете, билките или подправките върху шейкър за коктейл или чаша и внимателно да натиснете и завъртите кашата в съставките няколко пъти. Необходимостта да се смесват съставките, без да се смачкват, е вдъхновила вдлъбнатата глава, която предотвратява счупването на листата по време на бъркането, така че не забравяйте да прилагате равномерен натиск, за да не натрошите съставките. След добавянето на ликьора и допълнителните съставки разклатете или бъркалка сместа, след като компонентите се пулверизират. Като начинаещи можете да използвате тези съвети, за да сте сигурни, че правилно смесвате напитките.

Ако ви харесва широката гама от коктейлни бъркалки, които предлагаме, може би ще се заинтересувате и от нашата селекция от други инструменти за бармани.