Чаши за шампанско

44 items total
Чаша за шампанско Sommeliers, Riedel
169 лв –8 %
154 лв
RD440008
Чаша за шампанско 220 мл, комплект 2 бр., Bitz BITZ911949
Чаша за шампанско 200 мл, Eva Solo
59 лв –13 %
51 лв
ES541004
Чаша за шампанско 200 мл, Eva Solo
59 лв –8 %
54 лв
ES541007
Up
More products

Чаши за шампанско - елегантна чаша за елегантен празник

Какви са различните видове чаши за шампанско?

Предлагат се множество чаши за шампанско, всяка от които е предназначена да подобри преживяването при пиене на пенливо вино. Най-често срещаните чаши за шампанско са следните:

  • Флейта: Флейтата е най-популярната Чаша за шампанско заради високата и тясна чаша, която запазва карбонизацията на виното и концентрира ароматите му.
  • Лале: По-широката чаша и заостреният ръб на чашата тип "лале" спомагат за разкриването на вкусовете и ароматите на виното, като същевременно запазват мехурчетата.
  • Купе: Чашата "купе" е широка, плитка чаша с широк ръб, която е била популярна в началото на 20-ти век. Въпреки че в наши дни е по-рядко срещан, в напитките с шампанско все още често се използва.
  • Тромпет: Чашата за тромпет е подобна на чашата за флейта, но има по-голяма чаша и по-късо стебло. Неговата цел е да поддържа газировката на виното, като същевременно разкрива неговите вкусове и аромати.

Всяка Чаша за шампанско е уникална по своята форма и дизайн, което може да окаже влияние върху вкуса, аромата и цялостното удоволствие от виното.

В магазините на Kulina можете да закупите много чаши за шампанско от известни производители като Blomus, които ви предлагат разнообразие от стилове и дизайни, от които да избирате. Уверете се, че сервирате шампанското хладно, и за да го направите, изберете стилен охладител за шампанско и го напълнете с кубчета лед!


Как французите пият шампанско?

Шампанското е пенливо вино, което често се консумира във Франция по специални поводи и се свързва с богатство и празник. Шампанското често се консумира като аперитив, с храни като ракообразни, домашни птици или сирене, както и с десерт. По време на тостове на големи събития като сватби и новогодишни тържества също често се използва шампанско.

Французите обичат да смесват шампанското с други съставки, за да създават коктейли като Mimosa или Kir Royale, а не само да го пият самостоятелно.

Мога ли да пия просеко от чаша за шампанско?

Разбира се, можете да сервирате Prosecco в чаша за шампанско. Въпреки че чашите за шампанско и за просеко се различават по размер и форма, те са достатъчно сходни, за да можете просто да смените едната с другата.

Въпреки това, за да се извлече максимален вкус и пенливост от вашето просеко, обикновено се препоръчва да го сервирате в чаша за просеко, която е специално предназначена за това.

Не пропускайте да разгледате и другите ни чаши за пиене, включително чаши за вино, чаши за коктейли и дълги чаши за пиене, които са направени специално за специални напитки.