Рамекини

24 items total
Рамекин купа Fade 9 см 110 мл MIJ
14 лв –7 %
13 лв
MIJC0687
Рамекин FRENCH CLASSICS L 10 cм, 300 мл, REVOL
18 лв
RV612511
Рамекин FROISSÉS 170 мл, бял, REVOL
18 лв
RV644823
Рамекин FRENCH CLASSICS 9 cм, 230 мл, REVOL
18 лв
RV615279
Рамекен с капак Legio Nova Eva Solo
59 лв –30 %
41 лв
ES887269
Рамекин ALEXANDRIE 7,5 cм, REVOL
13 лв
RV616277
Рамекин FRENCH CLASSICS 10 см, 250 мл, кафяв, REVOL RV615069
Рамекин FRENCH CLASSICS 9,4 cм, 170 мл, REVOL
14 лв
RV615068
Рамекин ALEXANDRIA 6,2 cм, Revol
13 лв
RV616347
Рамекин ALEXANDRIE 8,5 cм, REVOL
13 лв
RV616278

Рамекини - чудесни съдове за еднократна употреба

Традиционното определение за рамекина е малък керамичен или стъклен съд с права страна, който се използва за печене и сервиране. Рамекините често се използват за приготвяне на десерти като крем брюле, мекици и чийзкейкове, но също и за малки порции солени ястия. Рамекените могат да се използват и за сервиране на малки порции храна по време на партита и банкети.

Какви са предимствата на печенето в тавичка?

Тъй като рамекените обикновено са с цилиндрична форма и малък размер, те са идеални за печене на десерти с една порция. Те са подходящи за микровълнова печка, фурна и съдомиялна машина и могат да се използват и като тарталетки или формички за мъфини. Рамекените са идеални за суфле и други апетитни десерти, които можете да поднесете направо от фурната на масата. Добър апетит!

Креативните готвачи използват тавичките за дипове, пайове и дори кремообразни супи. Те са идеални и за сервиране на закуски като ядки или сушени плодове.

Рамекените са удобни и за хора, които живеят сами или само с партньор. В края на краищата ненужното печене на допълнителни порции храна, които ще престоят в хладилника ви с дни, е не само загуба на време, но и загуба на храна. Готвенето без отпадъци е не само икономично, но и полезно за околната среда.

Издръжливи ли са рамекените?

Рамекените са произведени така, че да могат да се използват многократно и да са устойчиви. Те са устойчиви и на високи температури, което ги прави универсални кухненски съдове, подходящи за готвене, печене и охлаждане. Само си помислете за всички прекрасни неща, които можете да направите - индивидуални шоколадови торти, крем брюле, тирамису и мусове, и това са само някои от тях Какво чакате? Разгледайте какво предлага Kulina и започнете веднага. След това седнете удобно и се насладете на резултатите от кулинарните си усилия със семейството и приятелите си.

Kulina предлага рамекени в различни стилове - включително такива, произведени от Bitz и Revol. Revol е френска компания, която е известна с високото качество на своите продукти.

Необходимо ли е предварително да се подготвят тавичките, преди да се пече в тях?

Повечето рамекени са сравнително малки. В резултат на това топлината във фурната може лесно да достигне до средата на сместа. За да не загори десертът ви, да не се изпече или да не се препече, е препоръчително да поставите рамекена на водна баня. Във всички случаи предварително проверете инструкциите на производителя. Някои рамекени са подходящи за готвене под налягане или за използване в микровълнова фурна.