Ножове за месо

21 items total
Нож за филетиране GRAND GOURMET PC 16 см, WMF
179 лв –6 %
168 лв
WM1889586032
Нож за филетиране BRUTE 20,5 cм, Forged
162 лв
FORGEDSDV304044
Нож за филетиране GOURMET 18 см, Zwilling
99 лв –17 %
82 лв
ZW36113181
Нож за филетиране RED SPIRIT 18 cм, F.Dick
169 лв –14 %
144 лв
FDCK8175418
Нож за филетиране CLASSIC 20 см, Wüsthof
219 лв
WU451820
Нож за филетиране MO-V 22 см, Samura
106 лв
SMRSNMVFN
Нож за филетиране GO FOR GOLD 18 см, F.DICK
199 лв –7 %
184 лв
FDCK814541880
Нож за рибно филе CLASSIC 16 см, гъвкав, Wüsthof WU1030102916
Нож за филе SUPER GOU, 15 см, червен, Yaxell
New
765 лв
YAX37116
Нож за филетиране CLASSIC IKON 16 cм, Wüsthof
240 лв
WU4556
Нож за риба GOURMET 20 см, гъвкав, Wüsthof
169 лв –5 %
160 лв
WU1035047620
Нож за филетиране 1905 18 см, F.Dick
199 лв –11 %
177 лв
FDCK8195418
Нож за филетиране SEBRA 20,5 cм, Forged
162 лв
FORGEDSDV623408
Нож за филе RAN PLUS, 15 см, черен, Yaxell
New
322 лв
YAX36616
Нож за филе ZEN, 15 см, черен, Yaxell
New
297 лв
YAX35516
Нож за филетиране GOURMET 16 см, Wüsthof
121 лв
WU1035049116
Японски нож за рязане EYES 9 cм, Dellinger
82 лв –12 %
DNGRSXLKHAUS4

Ножове за филе - оберете кожата на рибата безпроблемно с нашите ножове за филе

За какво се използва ножът за филетиране?

Ножът за филетиране е вид кухненски нож, който се използва за филетиране. Той е член на семейството на ножовете за обезкостяване и се използва специално за филетиране и приготвяне на риба. Ножът за филетиране на риба се използва за разрязване на кожата, костите и месото при дисекция на риба.

По какво се различава ножът за филе от ножа за обезкостяване?

Ножовете за филетиране са част от семейството на ножовете за обезкостяване, но техните гъвкави и остри като бръснач остриета са предназначени за рязане на риба и отстраняване на кости. Ножовете за обезкостяване са по-добър вариант за по-твърди меса като свинско, говеждо или пилешко.

Как се заточва нож за филе?

Гъвкавото острие на ножа за филетиране изисква по-различно заточване от това на другите ножове поради своята гъвкавост. Ножът за филе се заточва от върха до петата, за разлика от другите ножове, които се заточват от петата до върха.

За да изберете идеалното точило за вашия нож за филе, можете да разгледате нашата колекция от точила за ножове.

Какъв е добрият нож за филетиране?

  • материал - уверете се, че сте избрали висококачествен нож с острие, което не ръждясва лесно
  • дължина на острието - една от най-важните характеристики на ножа за филетиране е неговата дължина. Но дължината на ножа трябва да зависи от размера на рибата, която приготвяте най-често. Изберете нож с по-дълго острие за големи риби и по-късо за малки
  • тънко и гъвкаво острие - подходящата степен на гъвкавост на острието ще ви позволи да режете филето с лекота и да правите прецизни разрези

В Kulina ще намерите голям избор от първокласни ножове за филетиране на известни производители като Wusthof и Forged а ако обичате риба, непременно разгледайте колекцията ни от ножове за сьомга и прибори за морски дарове и риба.

Можете също така да прочетете нашето ръководство за пазаруване за това как да изберете перфектните ножове за вашата кухня тук.

Как да се грижите за ножа си за филетиране?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за филе да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си