Ножове за месо

21 items total
Нож за филетиране 1905 18 см, F.Dick
189 лв
FDCK8195418
Нож за филе KATAI 20,5 см, Forged
259 лв
FORGEDSDV620629
Японски нож за рязане EYES 9 cм, Dellinger
78 лв
DNGRSXLKHAUS4
Нож за филетиране RED SPIRIT 18 cм, F.Dick
154 лв
FDCK8175418
Нож за рибно филе CLASSIC 16 см, гъвкав, Wüsthof WU1030102916
Нож за филетиране FK2 18 см, de Buyer
179 лв
DB428318
Нож за филетиране PRO 18 см, Zwilling
200 лв
ZW38403181
218837 filetovaci nuz classic 16 cm cerna wusthof
Ново
185 лв
WU1040102916
Нож за филетиране SEBRA 20,5 cм, Forged
134 лв
FORGEDSDV623408
Нож за рязане SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 см, Dellinger DNGRKHOK8S
Нож за филетиране CLASSIC 20 см, Wüsthof
204 лв
WU451820
Нож за филетиране BRUTE 20,5 cм, Forged
134 лв
FORGEDSDV304044
Нож за филетиране GOURMET 18 см, Zwilling
97 лв
ZW36113181
210985 filetovaci nuz synchros 26 cm hneda gude solingen
526 лв
GUDES76526
Нож за филетиране PROFESSIONAL "S" 18 cм, Zwilling
181 лв
ZW31030181
210997 nuz na sunku alpha bricole di venezia 21 cm hneda gude solingen GUDEV76521

Ножове за филетиране: Прецизни инструменти за перфектни порции

Ножовете за филетиране са специално проектирани за прецизно отделяне на месото от костите и кожата, особено при рибите. Тяхното дълго, тясно и гъвкаво острие позволява чисти разрези, без да се увреди структурата на месото.

Характеристики на ножовете за филетиране

  • Тънко и гъвкаво острие – позволява лесно копиране на формата на костите и кожата, което осигурява минимално разхищение на месо.
  • Остър връх – улеснява започването на рязане и прецизното отделяне на месото.
  • Ергономична дръжка – осигурява удобен и безопасен захват по време на работа.
Нашият съвет
Прочетете също
->
filetovaci nuz
Нож за филе – прецизен инструмент за перфектно порциониране
Ще ви посъветваме на какво да обърнете внимание при избора.

Топ марки ножове за филетиране

При избора на нож за филетиране е важно да се съсредоточите върху качеството и надеждността. Сред водещите производители са:

  • Forged – холандска марка, известна с ръчно изработени ножове с уникален дизайн. Ножовете за филетиране Forged съчетават традиционната изработка с модерен външен вид, което осигурява не само функционалност, но и естетическо изживяване.
  • Güde Solingen – немски производител с дългогодишна традиция, чиито ножове са ръчно ковани от един цял къс стомана. Ножовете за филетиране Güde Solingen се характеризират с висока гъвкавост и острота, идеални за прецизна работа с риба.
  • Yaxell – японска марка, комбинираща традиционни техники с модерни материали. Ножовете за филетиране Yaxell са изработени от многослойна дамаска стомана, което осигурява изключителна острота и устойчивост.

Съвети за избор на нож за филетиране

  • Дължина на острието – за универсална употреба, идеалната дължина е между 16 и 20 см, в зависимост от размера на обработваната риба.
  • Гъвкавост – гъвкавото острие позволява лесно отделяне на месото от кожата и костите.
  • Материал – качествената неръждаема или дамаска стомана осигурява дълъг живот и лесна поддръжка.

Инвестицията в качествен нож за филетиране от реномирана марка ще ви позволи да приготвите перфектно чисти филета с минимален отпадък. Независимо дали сте професионален готвач или запален любител, правилният инструмент е в основата на успеха в кухнята.