Професионални кухненски ножове

112 items total
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
Outlet
124 лв –21 %
97 лв
WM1896156032
Нож на готвача KATAI 20,5 cм, Forged
269 лв
FORGEDSDV620599
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
218 лв
FDCK8174721
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
219 лв
WU1030130116
Нож на готвача 1905, 21 cм, F.Dick
269 лв –12 %
235 лв
FDCK8194721
Нож на готвача AJAX RED SPIRIT 20 см, F.Dick
218 лв
FDCK8172220
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
589 лв
WU1061200120
Нож на готвача CLASSIC IKON 23 cм, Wüsthof
349 лв
WU459623
Нож на готвача AJAX 1905, 22 cм, F.Dick
299 лв –14 %
256 лв
FDCK8192222
Нож на готвача 12 см, дърво, Victorinox
90 лв
VN5520012
Нож на готвача SWISS MODERN 22 см, черен, Victorinox VN6901322B
Нож на готвача 23 см, дърво, Victorinox
106 лв
VN5520023
Нож на готвача 16 см, Victorinox
100 лв
VN5520016
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
149 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача 22 см, Victorinox
81,20 лв
VN5200322
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си