Ножове за хляб

45 items total
Нож за хляб GRAND GOURMET 19 cм, WMF
199 лв –10 %
179 лв
WM1889506032
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
80 лв –8 %
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
На склад (10 бр.)
73 лв
WM1874616030
Нож за хляб SWISS MODERN 22 cм, Victorinox
185 лв
VN6907022WG
Нож за сладкиши SWISS MODERN 22 см, черен, Victorinox VN6907322WB
Нож за хляб IKON 20 см, Wüsthof
389 лв
WU496620
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
239 лв –32 %
162 лв
DB428121
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
209 лв –29 %
147 лв
DB428626
Нож за хляб 21 см, дърво, Victorinox
Outlet
126 лв –23 %
97 лв
VN5163021G
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 см, кремав, Wüsthof WU4166020
Нож за хляб CLASSIC COLOUR, 23 см, лилав ямс, Wüsthof WU1061706223
Нож за хляб SEBRA 20,5 cм, Forged
161 лв
FORGEDSDV623439
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
119 лв –16 %
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
На склад (3 бр.)
99 лв
WM1896186032
Нож за хляб NORDIC KITCHEN 24 см, Eva Solo
345 лв
ES515404
Нож за хляб RED SPIRIT 26 cм, F.Dick
195 лв
FDCK8173926
Нож за хляб CLASSIC IKON 23 cм, Wüsthof
309 лв
WU416623
Нож за хляб INTENSE 20,5 cм, Forged
166 лв
FORGEDSDV304464
Up
More products

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си