Нож на готвача IKON 20 см, Wüsthof
Code: WU499620Product detailed description
Ножът на готвача Ikon е здрав, тежък нож с широко острие с фино, но издръжливо острие. Универсален уред за професионалисти и любители готвачи, който почиства зеленчуци, но също така нарязва билки или котлети.
Серия Ikon
- Луксозни ковани ножове с най-високо качество, произведени в Солинген
- Красива дръжка, изработена от подбрана дървесина от гренадил
- Ергономичен, приятен на допир, с три нита
- Приложение от неръждаема стомана с лого на петата на дръжката
- Всеки нож е уникален, перфектно балансиран
- Топ немска легирана стомана X50CrMoV15, използвана
- Изключителен нож, който се поддържа лесно
- Твърдост 58 HRC по скалата на Рокуел
- Прецизно ръчно хонинговане и полиране за перфектен ръб
- Строг непрекъснат контрол на качеството, острието се проверява с лазер
- Съкратената форма на предпазителя позволява използване на цялото острие и по-лесно заточване
- Плавен преход между фитинга и дръжката
- Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
- Ножовете не могат да се мият в съдомиялна машина
- Удължена гаранция срещу производствени дефекти и дефекти на материалите за 15 години
Марката WÜSTHOF добави към гамата си луксозната серия ножове Ikon , които са изковани от едно парче легирана неръждаема стомана X50CrMoV15. Това са перфектно балансирани ножове с перфектно острие. Изключителната острота на ножовете Ikon се осигурява чрез прецизно ръчно хонинговане и окончателно полиране на остриетата. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.
Дървената дръжка с три ножа на ножовете Ikon, изработена от африканска дървесина от гренадил , привлича вниманието от пръв поглед. Динамичната му форма няма да остави нито един готвач студен. Дръжката напълно отговаря на изискванията по отношение на ергономичността, а от естетическа гледна точка перфектно съчетава модерния дизайн и елегантната структура на дървото, наричано още мозамбикско абаносово дърво.
WÜSTHOF , това са ножове от най-високо качество, изработени с голямо внимание до последния детайл. Точно както се очаква от ножовете Solingen .
Използвани технологии и материали
WÜSTHOF Ножовете се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15 , която има около 0,5 процента въглерод и легиращи елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром той е устойчив на корозия, което е желателно за кухненските ножове.
Прецизните остриета се оформят от стоманена лента чрез коване в матрицата. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Последващото закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути) освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.
Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидния нарез ножът прониква в храната без усилие.
Кръстосаният гард е интегриран като част от острието от едно парче стомана. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Обковът на предпазителя на ножовете Ikon плавно преминава в горната част на рикасото за още по-удобен захват.
Ергономичната дръжка е изработена от африканска дървесина гренадил. Това е много издръжлива, твърда дървесина с плътност, по-висока от тази на абаносовото дърво. Поради високото си съдържание на смоли тя е сравнително нечувствителна към влага, но не е подходяща за миене в съдомиялна машина. Дървените остриета на ножовете Ikon са здраво прикрепени към дръжката с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии.
Точене на ножове WÜSTHOF
Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се изтъпява след продължителна употреба. За поддържане и съживяване на острието , ние използваме хромирани заточващи камъни, а за заточване на ножове препоръчваме WÜSTHOF заточващи камъни. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.
Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване седем поколения на семейство Wüsthof са били начело. Той разполага с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове в почти 40 етапа се използват 100 робота.
Днес WÜSTHOF ножовете се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.
Additional parameters
| Category: | Ножове за готвене от неръждаема стомана |
|---|---|
| Weight: | 0.32 kg |
| EAN: | 4002293101705 |
| Цвят: | Кафяв |
| Материал: | Неръждаема стомана |
| Размери: | 20 cm |
| Дължина на острието: | 20 cm |
| Бройки в комплекта: | 1 ks |
| Вид / Тип: | Кухненски нож |
| Серия: | WÜSTHOF Ikon |
| K překladu: | CZ AUTO |
| Margin: | E |
| Производител: | WÜSTHOF |
| Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!