Ножове за месо

16 items total
Нож за сланина CLASSIC 9 cм, Wüsthof
150 лв
WU406609
Нож за сланина CLASSIC LINE 10 cм, WMF
58 лв –18 %
47 лв
WM1874536030
Нож за сланина CLASSIC IKON 12 cм, Wüsthof
208 лв
WU408612
Нож за сланина FOUR STAR 10 cм, Zwilling
116 лв –19 %
93 лв
ZW31070101
Нож за сланина IKON 9 см, Wüsthof
329 лв
WU498609
Нож за сланина PROFESSIONAL "S", 13 cм, Zwilling
159 лв –24 %
120 лв
ZW31020131
Нож за сланина TWIN GRIP XS 9 cм, Zwilling
24 лв –12 %
21 лв
ZW38601090
Нож за сланина 12 см, черен, Victorinox
48 лв
VN5200312
Нож за сланина CLASSIC 10 cм, Wüsthof
169 лв
WU406610
Нож за сланина GOURMET 12 cм, Wüsthof
66 лв
WU1035048112
Нож за сланина TWIN GRIP 10 cм, Zwilling
24 лв –12 %
21 лв
ZW38720100
Нож за сланина 10 см, Zwilling
159 лв –23 %
121 лв
ZW38400101

Ножове за саламура - за лесно нарязване на парчета месо

Какво представлява ножът за саламура?

Ножът за саламура, наричан още "нож за рязане", е тънък, гладък нож с отлично качество на рязане и заострено 17-сантиметрово острие. Това е идеалният нож за:

  • нарязване на червено месо или птиче месо
  • фино нарязване на сурови или варени филета
  • рязане на филийки с равномерна дебелина
  • подплатяване

В Kulina, ще намерите професионални ножове за саламура от марките Zwilling, Wusthof или WMF, изработени от трайна висококачествена неръждаема стомана.

Как се приготвя саламурата?

Замазването е кулинарна техника, използвана за приготвяне на големи парчета месо. Това включва вплитане на дълги ивици мазнина в месото с помощта на специален нож, наречен " larding knife". Благодарение на разтоварването, тъй като мазнината се разтопява по време на готвенето, печеното месо или ребрата са по-влажни, по-меки и по-ароматни.

След като отрежете ивиците сланина, сложете сланината във фризера, преди да започнете да я мажете - след като се втвърдят, ивиците ще бъдат по-лесни за поставяне в месото.

Как да се грижите за ножа си за саламура?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за саламура да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове

Ако често приготвяте месо в кухнята си, можете да разгледате и нашата селекция от ножове за обезкостяване и филетиране.