Професионални кухненски ножове

119 items total
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
Outlet
124 лв –21 %
97 лв
WM1896156032
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
149 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
218 лв
FDCK8174721
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
219 лв
WU1030130116
Китайски нож на готвача GRAND GOURMET PC 18,5 cм, WMF WM1880406032
Нож на готвача 1905, 21 cм, F.Dick
269 лв –12 %
235 лв
FDCK8194721
Нож на готвача PROFESSIONAL "S", 20 cм, Zwilling
269 лв –25 %
201 лв
ZW31021201
Нож на готвача PRO 18 cм, Zwilling
258 лв –24 %
196 лв
ZW38401181
Нож на готвача MO-V 20 см, Samura
111 лв –17 %
92 лв
SMRSNMVSN
Нож на готвача CRAFTER 16 см, Wüsthof
389 лв
WU1010830116
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
172 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
229 лв –10 %
205 лв
WM1880396032
Нож на готвача AJAX RED SPIRIT 20 см, F.Dick
218 лв
FDCK8172220
Нож на готвача CLASSIC IKON 23 cм, Wüsthof
349 лв
WU459623
Нож на готвача FRESH KITCHEN K1220304 15 см, Tefal TEFK1220304
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си