Уок тигани

20 items total
Уок PRIMA MATERA 32 см, мед, de Buyer
1 690 лв –26 %
1 242 лв
DB624732
Уок TITANIUM NOWO 32 см, за индукция, титан, WOLL WL11321IL
Уок TITANIUM NOWO 32 см, титан, WOLL
185 лв
WL1132N
Уок DIAMOND LITE 32 см, за индукция, титан, WOLL WL1032DPI
Уок SPECIALS PLUS 34 см, неръждаема стомана, Zwilling ZW40998032
Уок COLOR EDITION 32 cм, червен, алуминий, Fissler FS101801321000
Уок TWIN NOVA 32 см, Zwilling
Уок TWIN NOVA 32 см, Zwilling
На склад (2 бр.)
403 лв
ZW40109327
Уок TITANIUM NOWO 32 см, за индукция, WOLL
226 лв –5 %
213 лв
WL1132IL
Уок MINERAL B 32 см, стомана, de Buyer
165 лв
DB571832
Уок ZWILLING PLUS 32 см, Zwilling
349 лв –24 %
Уок ZWILLING PLUS 32 см, Zwilling
На склад (6 бр.)
265 лв
ZW40992332
Уок ADAMANT 32 cм, черен, алуминий, Fissler
331 лв
FS100800321000
Уок AFFINITY 32 см, De Buyer
Уок AFFINITY 32 см, De Buyer
На склад (2 бр.)
685 лв
DB374332

Уок тиган – какво е уок тиганът и как изглежда?

Уок тиганът е дълбок тиган с кръгло дъно, използван обикновено в китайската кухня. Формата му го прави перфектен тиган за задушаване на силен огън (техника за бързо пържене на месо или зеленчуци на силен огън, докато разбърквате бързо). Уок тиганът е с форма на купа с тънки стени.Кръглото дъно концентрира топлината, което прави готвенето на храната бързо със сравнително малко мазнина.

Уок тиганите имат дълга дръжка, което ги прави движенията с тях лесни, разклащайки съставките едновременно. Обикновено уок тиганите имат и малка дръжка от другата страна, която улеснява преместването на тигана от готварската печка на кухненския плот или на масата.

За какво се използват уок тиганите? Какво може да готвите в уок тигани?

Ако се чудите дали имате нужда от уок тиган и дали е подходящ само за ястия в китайски стил, искаме да ви уверим, че уникалният дизайн на традиционния уок тиган го прави подходящ и за различни кулинарни задачи като:

  • задушаване на силен огън
  • дълбоко пържене (когато се пържи с много мазнина)
  • задушаване на зеленчуци или морски дарове (когато се използва със специална вложка)
  • варене на храна (ориз и др.) или готвене на супа (когато е напълнена с вода)

Уок тиганът по-добър ли е от обикновения тиган?

Уок тиганите се използват най-много, ако искате да запържите съставките си. Позволява ви постоянно да поставяте храна и съкращава времето за готвене, което концентрира вкуса. Тайната зад приготвянето на храна в уок тиган е високата температура, така че винаги се уверете, че предварително загрявате вашия уок на среден огън, преди да започнете. Уок тиганът предлага по-кратко време за готвене, побира повече храна и ви позволява да приготвяте ястия с малко мазнина, но изисква повече умения от обикновен плосък тиган.

Можем ли да използваме уок тигана на електрическа готварска печка?

Ако искате да използвате уок тигана на електрическа готварска печка, изберете уок тиган с плоско дъно (а не с кръгло дъно, което ще изисква уок пръстен). Все пак трябва да запомните, че уок тиганът с плоско дъно може да надраска стъклената повърхност на печката, така че трябва да внимавате.

В Kulina предлагаме различни видове уок тигани. Повечето от тях имат незалепващи повърхности, а някои дори са закалени с титан (вижте уок тиганите произведени от Woll brand).Някои са подходящи и за индукционни котлони и ако търсите качествен железен уок тиган, изберете уок тиган от de Buyer. Можете също да разгледате най-продаваните уок тигани тук или да прочетете пълното ни ръководство за закупуване на тиган.