Професионални кухненски ножове

17 items total
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
219 лв
WU1030130116
Нож на готвача PERFORMER 20 см, Wüsthof
589 лв
WU1061200120
Нож на готвача PROFESSIONAL "S", 20 cм, Zwilling
269 лв –25 %
201 лв
ZW31021201
Нож на готвача GOURMET 18 см, Wüsthof
159 лв
WU1035044818
Нож на готвача PROFESSIONAL "S" 26 cм, Zwilling
309 лв –22 %
241 лв
ZW31021261
Нож на готвача GOURMET 23 cм, Wüsthof
169 лв
WU456223
Нож на готвача GOURMET 16 см, Wüsthof
130 лв
WU1035044816
Нож на готвача CLASSIC 23 cм, Wüsthof
319 лв –10 %
284 лв
WU1030130123
Нож на готвача FOUR STAR 20 см, Zwilling
239 лв –21 %
188 лв
ZW31071201
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
329 лв
WU459620
Нож на готвача GOURMET 20 cм, Wüsthof
159 лв
WU456220
Нож на готвача PERFORMER 16 cм, Wüsthof
499 лв
WU1061200116
Нож на готвача TWIN CUISINE, Zwilling
359 лв –17 %
297 лв
ZW30341201
Нож на готвача PRO 20 cм, Zwilling
289 лв –11 %
255 лв
ZW38401201
Нож на готвача PRO 26 cм, Zwilling
334 лв –19 %
269 лв
ZW38401261

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си