Професионални кухненски ножове

115 items total
Нож на готвача KINEO 20 cм, WMF
Outlet
124 лв –21 %
97 лв
WM1896156032
Нож на готвача RED SPIRIT 21 см, F.Dick
218 лв
FDCK8174721
Нож на готвача SEBRA 20,5 см, Forged
149 лв
FORGEDSDV623378
Нож на готвача 20 см, дърво, Victorinox
107 лв
VN5550020
Нож на готвача SWISS MODERN 20 см, Victorinox
196 лв
VN6901020G
Нож на готвача CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
329 лв
WU459620
Нож на готвача BRUTE 20,5 cм, Forged
172 лв
FORGEDSDV304105
Нож на готвача CLASSIC 18 cм, Wüsthof
239 лв
WU458218
Нож на готвача CLASSIC IKON 16 cм, Wüsthof
279 лв
WU459616
Китайски нож на готвача GRAND GOURMET PC 18,5 cм, WMF WM1880406032
Нож на готвача AJAX RED SPIRIT 20 см, F.Dick
218 лв
FDCK8172220
Нож на готвача CLASSIC IKON CREME 20 см, Wüsthof
329 лв
WU4596020
Нож на готвача 22 см, Victorinox
81,20 лв
VN5200322
Китайски нож на готвача SPITZENKLASSE PLUS 18,5 cм, WMF WM1895506032
Нож на готвача GRAND GOURMET 20 см, WMF
229 лв –10 %
205 лв
WM1880396032
Нож на готвача KINEO 15 см, WMF
119 лв
WM1896166032
Нож на готвача 16 см, Victorinox
100 лв
VN5520016
Нож на готвача CLASSIC LINE 20 cм, WMF
93 лв –9 %
84 лв
WM1874666030
Нож на готвача CLASSIC 16 cм, Wüsthof
219 лв
WU1030130116
Up
More products

Кухненски ножове - ножове, от които всяка кухня се нуждае

Какво е кухненски нож?

Това е универсален кухненски нож, използван за много кулинарни дейности (рязане на месо, кълцане и настъргване на зеленчуци) и един от трите ножа, които трябва да бъдат във всяка кухня и под ръка на всеки готвач (разгледайте нашето пълно ръководство за кухненски ножове , за да видите останалите два ножа, в които определено трябва да инвестирате).

Кухненският нож има широко острие, което е извито нагоре и образува връх. Дължината на острието обикновено е 18-24 см.

Каква е разликата между ножа на главния готвач и ножа Santoku?

Любителите и професионалните готвачи използват както Santoku, така и ножовете на главния готвач за различни задачи. Какви са основните разлики между тези два вида ножове? Ножовете на главния готвач имат по-дълги остриета и острието им е с двойно заточване, за разлика от ножовете Santoku, които обикновено са еднократно заточени. Формата на острието на готварския нож ви принуждава да завъртите острието напред, докато ножа Santoku реже в една посока надолу.

За какво се използва ножът на главния готвач?

Извитото острие на ножа позволява „люлеещ се“ начин на рязане, което заедно с широкото острие прави ножа идеалният инструмент за:

  • нарязване на много зеленчуци наведнъж
  • рязане, кълцане и отделяне на месо
  • нарязване на сирене и кашкавал
  • рязане и кълцане на плодове и ядки

В Кулина ще намерите качествени ножове ,,Chef’s”, произведени от надеждни марки, които са устойчиви на износване. Проверете ножовете от Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да проверите нашите най-продавани ножове на главния готвач тук.

Как да наточите ножа на главния готвач?

Ако използвате ножа си ежедневно, трябва да го заточвате доста често – поне веднъж на всеки две седмици с точило за ножове. Най-добрият начин за заточване на готварски нож е с точило, с което трябва да го заточите на 15-20 градуса от двете страни или със стоманен прът. Можете също да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за нож Santoku?

Качествените готварски ножове са доста добра и голяма инвестиция, така че ако искате вашият нож да издържи дълго време, уверете се, че следвате тези прости правила за почистване и съхранение на вашите ножове:

  • ножовете често са подходящи за съдомиялна машина, но ние препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за почистване могат да повредят повърхността на стоманено острие
  • ако ножът има дървена дръжка, не го поставяйте в съдомиялната машина
  • за да предотвратите изсъхване на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножовете си отделно, така че остриетата да не се затъпяват. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • точете редовно ножа си