13 items total
Лъжица за сервиране NUOVA, перфорирана, WMF WM1291616040
Щипки за салата INGENIO K2060614, Tefal
18 лв
TEFK2060614
Черпак за супа GREEN TOOL 28 см, зелен, Eva Solo ES531535
Лъжица за сервиране PROFI PLUS, WMF
56 лв –10 %
50 лв
WM1872466030
Лъжица за сервиране DAILY, 26 cм, Nicolas Vahé NV160670010
Лъжица за сервиране EVA TRIO, 26 см, Eva Solo ES118309
Шпатула за лазаня PRO, Zwilling
65 лв –10 %
58 лв
ZW37160035
Лъжица за сервиране EVA TRIO 22 см, Eva Solo ES118306

Прибори за сервиране - незаменими инструменти за сервиране

Какви са сервизните ножове?

Приборите за сервиране са вид прибори за сервиране, които се използват за сервиране на храна, обикновено на трапезна маса. Тези прибори за хранене често са изработени от качествени материали като неръждаема стомана, дърво или пластмаса и могат да бъдат артистично изработени, за да се съчетават добре с други прибори за хранене, чинии или чаши.

Съществуват различни видове прибори за сервиране, които ще намерите на уебсайта Kulina. Те включват:

  • Комплекти за сервиране на салати: Ако искате да смесвате и поднасяте салатата си по елегантен начин, със сигурност ще имате нужда от комплект за сервиране на салата или щипки за салата. Комплектите за сервиране на салата се състоят от лъжица и вилица за салата. Лъжиците за салата осигуряват по-добър контрол и по-широка повърхност в сравнение със стандартните лъжици.
  • Вилици за сервиране: Вилици за сервиране с дълги дръжки, използвани за сервиране на месо или зеленчуци.
  •  
  • Черпаци за супа и сос: Декоративни черпаци за супа и лъжици за сос, използвани за сервиране на сос или други течни сосове. Лъжиците за сервиране с големи кръгли чаши са идеални за сервиране на задушени ястия, зеленчуци и ориз.
  • Сервизи за торта -сервизите за торта са полезни инструменти за сервиране на торта, но също и на лазаня или фокача

Каква е разликата между прибори за готвене и прибори за сервиране?

Прибори за готвене понякога са много подобни на приборите за сервиране. Кухненските лъжици например могат да се използват както за готвене, така и за сервиране. Въпреки това между тези два вида прибори има огромни разлики, а именно:

  • прибори за готвене трябва да са безопасни за тенджерите и тиганите, да не надраскват незалепващите им повърхности и затова трябва да са изработени от недраскащи се, но в същото време устойчиви на топлина материали. Затова кухненските прибори много често са изработени от дърво, силикон или пластмаса.
  • от друга страна, приборите за сервиране се използват в трапезарията и съпътстват нашите прибори за хранене, стъклени прибори и прибори за хранене. Това е част от подредбата на масата. Поради тази причина тя често е доста декоративна и обикновено е изработена от неръждаема стомана.

Как да се грижа и поддържам приборите си за хранене?

Правилното почистване, съхранение и работа са част от поддръжката на приборите за хранене. Приборите за сервиране трябва да се измиват ръчно с мек сапун и топла вода след всяка употреба и след това да се подсушават веднага. Съхранявайте приборите си за хранене на чисто и сухо място, далеч от вода и прах.

Вследствие на контакта с въздуха или хранителните киселини приборите за сервиране могат с течение на времето да потъмнеят или да изгубят цвета си. Можете да премахнете това, като ги почистите с полиращ препарат за сребро или неабразивен препарат за почистване на метал, като спазвате инструкциите на производителя.