Японски ножове

73 items total
Японски нож за хляб 5000MCD 23 см, Miyabi
1 651 лв
MB34376231
Японски нож Gyutoh 5000FCD 20 cм, Miyabi
562 лв
MB34681201
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
269 лв –6 %
251 лв
DNGRSXLKHP8
Японски танто нож RED SPIRIT 21 cм, F.Dick
218 лв
FDCK8175321
Японски нож GOURMET 17 см, Wüsthof
179 лв
WU1035046017
Японски нож за зеленчуци SEBRA 17,5 см, Forged FORGEDSDV623460
Нож Yanagiba RED SPIRIT 24 cм, F.Dick
182 лв
FDCK8175724
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT, 16 см, MIYABI MB34073161
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 4000FC 13 см, Miyabi MB33951141
Японски нож KIRITSUKE ZEN, 20 см, черен, Yaxell
New
YAX35534
Китайски нож ZEN, 18 см, черен, Yaxell
New
531 лв
YAX35519
Нож за обезкостяване SAMURAI 15 см, Dellinger
169 лв
DNGRSXLKHP6
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000FCD 24 см, Miyabi MB34680241
Японски нож за зеленчуци BRUTE 17,5 cм, Forged FORGEDSDV304136
Нож на готвача KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD 20,5 cм, Dellinger DNGRXZB58
Up
More products

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си