Комплект ножове с блок, острилка и ножици 7 бр TWIN® Four Star II ZWILLING

Code: ZW33414000
Brand: ZWILLING
936,80 лв
На склад (1 бр.)

Комплект ножове с блок, точило и ножица Комплектът ножове TWIN® Four Star II от 7 части включва:

 • 1x нож за саламура TWIN® Four Star II, острие 10 cm, сер. номер: ZW30070101
 • 1x кухненски нож TWIN® Four Star II, острие 13 cm, сер. номер: ZW30070131
 • 1x готварски нож TWIN® Four Star II, острие 20 cm, сер. номер: ZW30071201
 • 1x нож за хляб TWIN® Four Star II, острие 20 cm, сер. номер: ZW30076201
 • 1x точило от хромирана стомана с канали, острие 21 cm, сер. номер: ZW32576211
 • 1x многофункционална ножица, сер. номер: ZW41370001
 • 1x блок за ножове от букова дървесина

Detailed information

Product detailed description

Ножове от серията TWIN® Four Star II на германската компания ZWILLING J. A. Хенкелс възкресява една легенда сред качествените ножове - класическата серия ножове Four Star, която е пусната за първи път през 1976 г. и се превръща в един от най-продаваните ножове в света. Иновативните, удобни за потребителите ножове TWIN® Four Star II имат модерен дизайн, перфектен баланс и острота над средната.

Това са ножове за домашни и професионални готвачи, изработени от висококачествена стомана с оптимално разпределение на теглото, безопасни и удобни за използване. Ъгълът на острието се контролира с лазер при производството на всеки нож, за да се гарантира качеството. Ножовете са особено остри и имат дълъг експлоатационен живот. Лазерно изрязаното лого на компанията върху петата на дръжката добавя допълнително докосване на ексклузивност.

Серия TWIN® Four Star II

 • Ергономична синтетична дръжка с приложение от неръждаема стомана
 • Стандартна кръстосана защита
 • Плавен преход между предпазителя и дръжката
 • Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
 • Острие FRIODUR®, втвърдено от замръзване
 • Нож SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
 • Твърдост приблизително 57 HRC по скалата на Рокуел
 • Ръчно шлайфане
 • Контрол на наточеното с лазер острие
 • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
 • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка

Използвани технологии и материали

За производството на ножовете е използвана специална висококачествена стомана с оптимално съдържание на хром и въглерод , произведена според специалните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от приблизително 57 HRC, тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството й е фактът, че от нея вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се променя съставът на стоманата.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие. Формата на поставката помага за интуитивното използване на ножа за лесно и прецизно рязане.

Кръстосаният гард Standard е интегриран като част от острието в едно парче стомана. Тя осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол на ножа.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.

Върху петата на дръжката има апликация от неръждаема стомана с логото ZWILLING . Това придава на ножа видим знак за изключителност и надеждност. Изтънченият дизайн на ножовете TWIN® Four Star II се оценява най-добре, когато откриете, че приложението помага и за перфектното балансиране на ножа.

Поддръжка на ZWILLING ножове

Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. За заточване на ножове от серията TWIN® Four Star II можем да ви препоръчаме всички ZWILLING точила и шлифовъчни камъни от нашата гама или можете да използвате точилни камъни. Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.

Additional parameters

Category: Комплекти ножове
Weight: 2.66 kg
С блок: Да
Бройки в комплекта: 7 бр.
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Комплект ножове
Серия: ZWILLING TWIN® Four Star II
K překladu: CZ AUTO
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: