Тенджери под налягане

1 items total
Електрически мултикукър ALL-IN-ONE POT CY505E30 6л, Tefal TEFCY505E30

Електрически тенджери под налягане - бърз и удобен начин за готвене

Какво представлява електрическа тенджера под налягане?

електрическа тенджера под налягане е херметически затворен съд, в който храната се приготвя бързо под налягане на парата. Те са по-съвременна версия на класическата тенджера под налягане и са предназначени за бързо приготвяне на храна под налягане с помощта на електричество. Електрически тенджери под налягане, като тези, произведени от добре познатата марка Tefal, са многофункционални съдове за готвене и могат да се използват и като уред за бавно готвене, уред за приготвяне на ориз, за готвене на пара, машина за кисело мляко, за приготвяне на яйца и други неща.

Безопасна ли е електрическа тенджера под налягане ?

Съвременните електрически тенджери под налягане са много по-безопасни от по-старите тенджери. Съвременните електрически тенджери под налягане са самостоятелни уреди, които се включват в стандартни домакински контакти и се поставят на плота. С добавянето на няколко защитни механизма старите ужасяващи истории за взривяващи се вещи по целия таван на кухнята вече са в историята.

По-голямата част от съвременните електрически тенджери под налягане не позволяват сваляне на капака, докато уредът е все още под налягане; трябва да изчакате, докато налягането се понижи. Повечето съвременни модели дори са оборудвани с температурни сензори, които помагат за предотвратяване на изгарянето на храната.

Лесна ли е за използване електрическа тенджера под налягане ?

Електрическите тенджери под налягане се смятат за лесни за употреба поради интуитивните им контроли и функции. Обикновено те включват прости контролни панели с обозначени бутони и цифрови дисплеи, които улесняват потребителите при избора на режими на готвене, промяната на настройките и следенето на процеса на готвене.

Тези готварски печки често включват цифрово управление, което прави използването, регулирането и контрола лесни и неусложнени.

Те автоматично управляват процеса на готвене след избора на правилните настройки, като позволяват на потребителите да го настроят и да го оставят, докато ястието е готово. Когато просто нямате време да стоите един час пред печката, използването на електрическа тенджера под налягане е идеално. Гъвкавостта им, която им позволява да изпълняват разнообразни задачи за готвене, увеличава още повече удобството им. За точни указания и предпазни мерки все пак е важно да се обърнете към инструкциите на производителя.

На Kulina има няколко други електрически готварски печки, включително фритюрници, оризоварки, вакуумни печки и др. Вижте ги!