Нож за месо TWIN® 1731 ZWILLING

Code: ZW31860201
Sale Outlet
Brand: ZWILLING
1 090 лв –53 %
Нож за месо TWIN® 1731 ZWILLING
1 090 лв –53 % 509 лв
На склад (1 бр.)

Ножът за месо TWIN® 1731 е тънък нож със здраво, 20-сантиметрово острие и фино острие. Подходящ е за приготвяне на всички видове месо и за издълбаване на печено.

Detailed information

Product detailed description

Ножът за месо TWIN® 1731 е тънък нож със здраво, 20-сантиметрово острие и фино острие. Подходящ е за приготвяне на всички видове месо и за издълбаване на печено.

Серия TWIN® 1731

 • ZWILLING's top product line
 • Дръжка от абанос Макасар
 • Острието е смесица от японска и европейска култура на рязане
 • Отлична ергономичност
 • Уникална геометрия на опората Pro Touch за по-удобно, прецизно и безопасно управление
 • Иновативно клиновидно острие
 • Ексклузивна висококачествена стомана Cronidur 30
 • FRIODUR® - втвърдено от замръзване острие
 • SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
 • Твърдост приблизително 60 HRC по Rockwell
 • Ръчно изрязани
 • Контрол на наточеното с лазер острие
 • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
 • Ножовете не могат да се мият в съдомиялна машина

Новото поколение ножове TWIN® 1731 фино съчетава изпитани техники с модерни технологии. Това са едни от най-добрите ножове в света с твърдост около 60 HRC по Rockwell, които в истинския смисъл на думата впечатляват с хармоничното си съчетание на иновации и дизайн. Те съчетават високотехнологично производство и ръчна изработка. Богатият опит и традиции на марката могат да бъдат открити в тях, но в нова интерпретация. Това е класика, която съчетава майсторство в коването, материала и формата по осезаем начин.

Използвани технологии и материали

За да се постигне перфектна острота и издръжливост на острието, за производството на ножовете от серията TWIN® 1731 се използва стомана Cronidur 30 , която първоначално е разработена специално за аерокосмическата индустрия. ZWILING J. A. Хенкелс е единственият производител, който използва този уникален вид стомана за производството на ножове. Стоманата Cronidur 30 е приблизително 100 пъти по-устойчива на корозия от стандартната стомана и е изключително твърда. Комбинацията от отлично ноу-хау в обработката на неръждаема стомана и използването на ценни материали носи истинско удоволствие при използването на серията TWIN® 1731.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие. Формата на поставката помага за интуитивното използване на ножа за лесно и прецизно рязане.

Кръстосаният предпазител Pro Touch е интегриран като част от еднокомпонентното стоманено острие. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизно и безопасно управление на ножа. Приспособлението на болстера на ножовете TWIN® 1731 плавно преминава към горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от омаслено макасарско абаносово дърво . Той съчетава иновации и дизайн по най-смисления начин. Дървото на ебона е много рядко, твърдо и устойчиво дори във влажна среда, но не е подходящо за миене в съдомиялна машина.

Красивият вид на дръжката се подчертава от специално проектирания нож tang , който се вижда само от долната страна. Перфектното свързване на отделните части също така предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строги хигиенни стандарти.

Серията ножове ZWILLING на миланския архитект и дизайнер Матео Тун с изчистените си форми и качество ще привлече не само любителите и ценителите на ножове, но най-вече потребителите, които ценят уникалността, изискват възможно най-доброто качество и разбират дизайна.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. За заточване на ножовете от серията TWIN® 1731 препоръчваме: камъните за довършителни работи TWIN Pro и TWIN Stone Pro или точилото TWIN® 1731 23 см от волфрамов карбид. Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Хенкелс към Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.

Additional parameters

Category: Месарски ножове
Weight: 0.63 kg
Размери: 20 cm
Дължина на острието: 20 cm
Вид / Тип: Универсален нож
Серия: ZWILLING TWIN® 1731
K překladu: CZ AUTO
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: