Нож Сантоку FIVE STAR с заточващ прът, Zwilling

Code: ZW30121000
Brand: ZWILLING
259 лв –15 %
Нож Сантоку FIVE STAR с заточващ прът, Zwilling
259 лв –15 % 218 лв
На склад (1 бр.)
Нож Zwilling Five Star santoku с дължина на острието 180 мм. Формата му го прави идеален за приготвяне на азиатски ястия. Ергономично оформена дръжка от синтетичен материал.

Detailed information

Product detailed description

Zwilling Five Star Santoku + острилка

Нож Santoku - от колекцията Five Star на Zwilling J.A. Хенкелс. Ергономично оформена дръжка от синтетичен материал за удобен и сигурен захват. Острото и гладко острие е идеално за нарязване и нарязване на риба и зеленчуци, както и за лесно приготвяне на азиатски ястия.

Прицелване - всеки нож трябва да се съживява с течение на времето. Точилото за ножове Zwilling с хромирана обвивка е точното решение за тази цел, което ви позволява да заточвате ножовете си с лекота.

  • Дължина на ножа Santoku: 18 cm
  • Дължина: 23 см

Ергономичната дръжка плавно следва острието, изковано от едно парче най-висококачествена, замразена неръждаема стомана. Комбинацията от качествени материали и нови технологични процеси води до създаването на нож с издръжливо, добре балансирано, гъвкаво острие с дълготрайна острота.

Специалната смес от най-добрата немска стомана с оптимално съотношение на хром и въглерод гарантира най-добрите свойства. Ножовете са изковани от едно парче стомана по технологията Sigmaforge® и са закалени по технологията Friodur®, която се състои от замразяване, което прави ножовете по-твърди и устойчиви на корозия.

Поддръжка на ножове Zwilling

Измиване и почистване

Ножовете Zwilling могат да се мият в съдомиялна машина поради специалната формула на висококачествената стомана, но ножовете не трябва да се излагат на температури над 55 °C и не трябва да се докосват до други предмети (тенджери, прибори за хранене, други ножове). Детергентите за миялни машини често съдържат агресивни химикали, които могат да повредят повърхността на стоманата и дръжката, като същевременно съкращават живота на остриетата и намаляват времето, през което те запазват високата си острота. Ръчното миене е по-нежно към ножовете и затова се препоръчва. Измивайте ножовете с хладка вода и мек почистващ препарат с меката страна на гъба.

Подложка за рязане

Препоръчваме ви да използвате гъвкава дъска за рязане - дървена, силиконова или пластмасова. Прекалено твърди материали, като стъкло, гранит или керамика, могат да повредят острието и режещия ръб при определени обстоятелства.

Заточване/шлифоване

Всеки нож, дори и най-добрият, рано или късно губи първоначалната си острота и трябва да се наточи. И тъй като тъпият нож е по-опасен от острия, препоръчваме ви да заточвате ножовете си редовно. Ако върху ножа се появи "зъб" или деформация, препоръчваме ножът да бъде предаден на специалист възможно най-скоро.
Препоръчваме ви да използвате оригинални точила Zwilling и камъни за заточване .
С удоволствие организираме заточването на ножовете директно при производителя или препоръчваме доказан магазин за ножове. Персоналът на Potten & Pannen - Staněk с удоволствие ще ви демонстрира правилната процедура за заточване на ножове по всяко време.

Безопасно съхранение

Съхранявайте ножовете на безопасно място (на недостъпно за деца място), като винаги се уверявате, че дръжката е обърната към вас, а не към острието. По време на съхранение остриетата не трябва да се допират едно до друго.
Винаги поставяйте само почистени и подсушени ножове в дървения блок за ножове или върху магнитната лента.

Правилният нож

Винаги използвайте правилния нож - размерът и текстурата на обработваните съставки (месо, зеленчуци, риба, печива) варират значително, затова използвайте специфични техники за рязане и съответно специален нож за всяка съставка.

Additional parameters

Category: Комплекти ножове
Weight: 0.55 kg
Цвят: Черен
Материал: Неръждаема стомана
С блок: Не
Размери: 18 cm
Дължина на острието: 18 cm
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: