Уок MINERAL B ELEMENT 24 cм, de Buyer

Code: DB561824
Brand: de Buyer
82 лв
На склад (16 бр.)

Mineral B Element е серия стоманени тигани на френска компания с покритие от пчелен восък de Buyer . Компанията de Buyer е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при готвене на месо или зеленчуци.

Detailed information

Product detailed description

Mineral B Element е серия стоманени тигани на френска компания с покритие от пчелен восък de Buyer . Компанията de Buyer е световно призната, особено в професионалната сфера, където стоманените тигани са много популярни заради незаменимите си свойства при готвене на месо или зеленчуци.

Тиганите Mineral B Element не съдържат никакви изкуствени вещества като PFOA или PTFE или други химикали. Производството на тези тигани е екологосъобразно. Тиганите са екологични и рециклируеми. Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето, тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна ще се прибере много бързо и няма да има изтичане на витамини или хранителни вещества.

Накратко за Mineral B Element:

 • Стоманата е 100% естествен материал с покритие в основата на пчелен восък.
 • Mineral B Element тиганите нямат изкуствена незалепваща повърхност, не съдържат PFOA или PTFE.
 • Специалната повърхност на основата на пчелен восък осигурява естествено незалепване, което се подобрява допълнително с употребата (това не е тиган с незалепващо покритие).
 • Подходящ за всички видове котлони, включително индукционни.
 • Може да се използва във фурната за 10 минути / 200 °C.
 • Отлична топлопроводимост, може да се използва при много високи температури.
 • Без добавени химикали - екологично производство.
 • Щадящи околната среда и рециклируеми.
 • Молекулите на желязото от тигана са полезни за здравето.
 • Тиганите могат да се използват при много високи температури, при които приготвената храна бързо се прибира и не се губят витамини и хранителни вещества.
 • Колкото повече се използва тиганът, толкова по-добри са незалепващите му свойства.
 • Здрава конструкция, много дълъг експлоатационен живот.

Реакцията на Maillard:

Когато тиганът се нагрее до повече от 140°C, приготвената храна бързо се карамелизира поради сгъстяването на естествените сокове. Образува се коричка, която предпазва храната вътре от изсъхване. Резултатът е запечено и хрупкаво ястие с мека и сочна сърцевина. Идеален за печене на месо, приготвяне на хрупкави палачинки или вкусни омлети.

Как да използвате правилно тиганите с Mineral B Element:

Преди първата употреба: Изплакнете тигана с вряла вода и го подсушете добре. Изсипете олиото в тигана на височина около 1 мм и загрейте за около 5 минути. Излейте маслото и избършете тигана с хартиена кърпа. Колкото по-често използвате тигана, толкова по-добри ще бъдат резултатите от готвенето. Колкото по-черна е вътрешната повърхност, толкова по-добри са незалепващите свойства. Не мийте тигана в съдомиялна машина, тъй като той ще загуби незалепващите си свойства и ще корозира.

Процедура на готвене: Загрейте тиганът с малко олио. Когато котлонът е достатъчно горещ, запържете ястието от двете страни. Намалете температурата и допечете при необходимост.

Грижа след употреба: Отстранете остатъците от храна и изплакнете съда с вряла вода. След това веднага избършете с кърпа, за да запазите свойствата на тигана и да предотвратите появата на ръжда.

Почистване и поддръжка: използвайте едра морска сол (без вода), която поставяте в тиган и загрявате на висока температура за 1:30 мин. След това избършете с хартиена кухненска кърпа. Едрата морска сол премахва остатъците от изгаряне и нежеланите миризми. След това намажете с масло и съхранявайте на сухо място.

ВНИМАНИЕ! Никога не оставяйте тигана да се намокри. Когато храната загори, почистете тигана с груба гъба. Не мийте в съдомиялна машина!

Additional parameters

Category: Уок тигани
Weight: 1.4 kg
Материал: Стомана
Вид / Тип: УОК тиган
K překladu: CZ AUTO
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: