Комплект ножове с поставка и заточваща стомана 6 бр Professional „S" ZWILLING

Code: ZW35223000
Outlet
Brand: ZWILLING
769 лв –34 %
Комплект ножове с поставка и заточваща стомана 6 бр Professional „S" ZWILLING
769 лв –34 % 511 лв
На склад (1 бр.)

Комплектът ножове с поставка и стомана за заточване от 6 части PROFESSIONAL "S" включва:

 • 1x Нож за саламура PROFESSIONAL "S", острие 10 cm, сер. номер: ZW31020101
 • 1x Кухненски нож PROFESSIONAL "S", острие 13 cm, сер. номер: ZW31025131
 • 1x Нож за месо PROFESSIONAL "S", острие 16 cm, сер. номер: ZW31020161
 • 1x Нож за готвене PROFESSIONAL "S", острие 20 cm, сер. номер: ZW31021201
 • 1x Хромирана стоманена точилка с канали, острие 23 cm, сер. номер: ZW32576231
 • 1x Поставка за ножове от букова дървесина

Detailed information

Product detailed description

Ножовете от серията PROFESSIONAL "S" са известни в цял свят със своята задълбочена изработка, оптимално разпределение на теглото и безопасна употреба. Това са класически ножове с дизайн с три нита, които благодарение на използването на специална стомана и прецизното ръчно заточване се отличават с висока и дълготрайна острота. Професионални готвачи от цял свят им се доверяват, опитайте ги и вие! След първата употреба няма да искате да го сменяте.

Серия PROFESSIONAL "S"

 • Класика сред качествените ножове
 • Ергономична синтетична дръжка с традиционен дизайн и три нита
 • Стандартна кръстосана защита
 • Плавен преход между предпазителя и дръжката
 • Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
 • Острие FRIODUR®, втвърдено от замръзване
 • Нож SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
 • Твърдост приблизително 57 HRC по скалата на Рокуел
 • Ръчно шлайфане
 • Контрол на наточеното с лазер острие
 • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието
 • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
Animace - série nožů ZWILLING PROFESSIONAL S
Анимация - серия ножове ZWILLING PROFESSIONAL S

Използвани технологии и материали

За производството на ножовете е използвана специална висококачествена стомана с оптимално съдържание на хром и въглерод , произведена според специалните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от приблизително 57 HRC, тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството й е фактът, че от нея вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се променя съставът на стоманата.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Стандартният болстер е интегриран като част от острието в едно парче стомана. Тя осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол на ножа.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.

Поддръжка на ZWILLING ножове

Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. За заточване на ножове от серията PROFESSIONAL "S " можем да ви препоръчаме всички ZWILLING точила и точилни камъни, които можете да намерите в нашата оферта, или можете да използвате точилни камъни. Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.

jak vybrat nuz_1265x95

Additional parameters

Category: Комплекти ножове
Weight: 2.58 kg
Бройки в комплекта: 6 бр.
Вид / Тип: Комплект ножове
Серия: ZWILLING PROFESSIONAL "S"
K překladu: CZ AUTO
Margin: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: