Декантер за вино RED & WHITE 1л, Spiegelau

Code: SP8920188
Brand: Spiegelau
226 лв –16 %
Декантер за вино RED & WHITE 1л, Spiegelau
226 лв –16 % 188 лв
На склад (14 бр.)

Декантерът за червено и бяло от баварските стъкларски заводи Spiegelau с почти 500-годишна традиция е комбинация от майсторство и иновативен, модерен дизайн. Тънките издути стени от прозрачен кристал са оформени по неповторим начин.

Detailed information

Product detailed description

Декантерът за червено и бяло от баварските стъкларски заводи Spiegelau с почти 500-годишна традиция е комбинация от майсторство и иновативен, модерен дизайн. Тънките издути стени от прозрачен кристал са оформени по неповторим начин.

Корпусът на декантера е с широка, плоска и стабилна основа, но дъното е кухо отвътре. Това позволява на виното да се настани удобно в декантера върху по-голяма повърхност и да се насити с кислород, да издиша и да освободи целия спектър от аромати. Налейте само толкова вино в декантера, че да се откроява контрастът със стъклото в декантера. Изпъкналото дъно също така ви позволява да хванете виното със стил и да го прелеете впечатляващо от декантера в чашите. Тънкото гърло на декантера с разширяващ се ръб е съблазнително обгърнато с тънка стъклена ивица и при допир с нея изпитвате силно тактилно усещане. Удоволствие от виното за всички сетива.

 • Декантер/вино Карафа 1000 ml
 • Изтънченият дизайн позволява да се види красотата на стъклото и виното
 • Широк, стабилен корпус с кухо дъно
 • Тънко гърло със скулптурна спираловидна украса
 • Разширяващ се ръб за лесно наливане/разливане
 • Подходящ за червени и бели вина
 • Може да се използва и като стилна чаша за вода и други напитки
 • Искрящо, прозрачно кристално стъкло
 • Повишена устойчивост на счупване
 • 100% безопасни за миене в съдомиялна машина
 • Щадящи за околната среда

Моля, обърнете внимание: За да постигнете най-добри резултати при декантирането, не наливайте повече от 500 ml вино в съда!

Процесът на декантиране включва преливане на вино от един съд, т.е. оригиналната бутилка, в друг съд, т.е. декантер или кана. Декантирането може да се извършва не само за червени вина , но и за бели вина . Въпреки мнението, че декантирането е подходящо само за зрели червени вина, които обикновено се характеризират с утайка на дъното на бутилката, то е важно и за млади вина - за така нареченото вдишване.

Декантирането осигурява по-голям контакт на виното с кислорода, което разкрива отделните му вкусови слоеве и аромати и прави виното по-деликатно. В декантера виното ще подчертае красиво своите визуални характеристики и ще включите всичките си сетива в насладата от него. Декантирайте виното около 15 минути преди сервиране.

Spiegelau Glassworks предлага голямо разнообразие от карафи, кани и декантери. Любителите на трезвия и изчистен дизайн, експериментаторите, които търсят смели и нови елементи, и традиционалистите, които ценят класиката, отпечатъка на ръчната изработка и майсторството, ще намерят нещо по вкуса си.

Германската марка Spiegelau , с почти 500-годишна традиция в производството на кристал, предлага широка гама от чаши за вино, за дегустация, специални чаши за определени видове спиртни напитки или такива за безалкохолни напитки за ежедневна употреба. Марката обаче е особено известна с уникалните си чаши за бира. Асортиментът включва също така набор от декантери и кани

Първокласното качество на чашите Spiegelau се гарантира от комбинация от производствени процеси и техническо ноу-хау. Стъклата са изключително издръжливи: независима лаборатория гарантира, че дори след 1500 цикъла в съдомиялна машина, те остават без драскотини и повреди и не губят блясъка си.

Зад дългия живот и устойчивостта на счупване на стъклата до голяма степен се крие така нареченият процес Platinum Glass. По време на производствения процес разтопеното стъкло преминава през покрити тръби, за да се отстранят всички примеси и неравности. Резултатът от тази сравнително скъпа технология е стъкло, което забележително съчетава елегантност, функционалност и издръжливост.

Всички чаши Spiegelau са изработени от висококачествен кристал със специален състав, който гарантира дълга издръжливост, устойчивост на миене в съдомиялна машина и счупване, както и по-голям блясък в сравнение с чашите, изработени от по-евтини варианти на стъкло.

Additional parameters

Category: Декантери за вино
Weight: 2.2 kg
Вид / Тип: Декантера
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: