Японски нож за рязане SUJIHIKI 4000FC 24 см, Miyabi

Code: MB33950241
Brand: MIYABI
408 лв
На склад (1 бр.)

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Detailed information

Product detailed description

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително остър японски нож SUJIHIKI с тънко дълго острие, предназначено за фино рязане на месо. Ниската височина на острието намалява триенето и ножът прониква по-лесно в месото. Ако вече сте работили с европейски ножове, ще се изненадате от изключителната финост на острието. SUJIHIKI е японската версия на западния нож за филетиране. Нарежете суровото месо и рибата на фини резени без много усилия. Ще оцените и ненадминатата геометрия на ножа при рязане на печено месо, шунка или птичи гърди. Ако сте любители на карпачото от говеждо месо, този нож е задължителен елемент от кухнята ви. Здравата, добре балансирана, ергономична дръжка от екзотична дървесина приляга идеално в ръката и намалява до минимум напрежението в ръцете при работа под различен ъгъл.

Препоръка: заради финото острие този нож не е подходящ за рязане на месо с кости.

Спецификации: дължина на острието 24 см

Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 4000FC ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки са разработени с акцент върху елегантността и за максимална практичност и безопасност.

Острието е изработено от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Традиционният процес на ръчно заточване Honbazuke се е доказал в продължение на стотици години в дейността на майсторите ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и ръбът Katana осигуряват лесно проникване през суровините. Изрязаната част, свързваща острието с дръжката, предпазва пръстите от приплъзване по острието.

Осмоъгълната дръжка осигурява перфектен контрол над рязането и ефективна опора по време на ползване. Абасоновото дърво е естествено издръжливо и стабилно благодарение на високата си степен на зърнистост. Декоративният щифт на дръжката е красив елемент. Перфектният баланс на ножа осигурява комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 4000FC напълно ще задоволят желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.

  • Изработен от двойно закалена хромирана стомана FC61
  • Твърдост 61 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване/закаляване чрез замразяване
  • 2-слойно острие
    • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
  • Автентична, тясна японска форма
  • Острие с ръб Katana
  • Симетрично сечение
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна дръжка от дървесината pakka
  • Осмоъгълна форма, импрегнирано дърво
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Декоративен щифт
  • Гравирано лого
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове точно в сърцето на японската ножарска индустрия.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.17 kg
Размери: 24 cm
Дължина на острието: 24 cm
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 4000FC
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: