Комплект ножове FOUR STAR, 3 бр., Zwilling

Code: ZW35290003
Brand: ZWILLING
467 лв
На склад (3 бр.)
Комплект класически и доказани ножове от колекцията Zwilling Four Star. Комплектът включва 3 ножа - нож за готвене 20 см, нож за рязане 20 см и шишче 10 см.

Всеки нож е изработен от специална немска стомана с оптимално съотношение на хром и въглерод, което гарантира най-добрите свойства. Той е изработен от едно парче стомана по технологията Sigmaforge®, което допълнително подобрява качеството на ножа - той е по-здрав, а острието е по-устойчиво на затъпяване. Технология за замразяване Friodur® - стоманата се закалява и молекулярната ѝ структура премахва вътрешните напрежения, създавайки изключителна гъвкавост и устойчивост на счупване на острието.

Ножът е контролиран с лазер , а V-образното острие осигурява отлична и дълготрайна острота. Той е перфектно балансиран и гарантира лесно и безопасно нарязване.

Detailed information

Product detailed description

Комплект ножове Zwilling Four Star - 3 части (нож за готвене, нож за рязане, нож за рязане)

Комплект ножове 3бр - Комплект класически и доказани ножове от колекцията Four Star на Zwilling J.A. Хенкелс, за страхотно, професионално начало на всяка кухня.

Комплектът включва:
Нож за готвене, дължина на острието 200 mm
Нож за рязане, дължина на острието 200 mm
Специален нож, дължина на острието 100 mm

Ергономично оформена дръжка от синтетичен материал за удобен и сигурен захват.

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. В допълнение към използването на най-добрите материали, е използвана революционна технология с безшевна синтетична ергономична дръжка, плавно свързана с острието, изковано от едно парче от най-добрата замразена неръждаема стомана. Комбинацията от качествени материали и нови технологични процеси води до създаването на нож с издръжливо, добре балансирано, гъвкаво острие с дълготрайна острота.

  • специално съединение от неръждаема стомана
  • Sigmaforge® - нож, изкован от едно единствено парче стомана (без заварки или съединения)
  • Friodur® - дълготрайна острота, която се възстановява лесно
  • ръчно заточване и полиране, лазерна проверка
  • нехлъзгаща се ергономична дръжка, изработена от устойчива синтетика
  • предпазител - предпазва пръстите и балансира ножа
  • твърдост приблизително 57 HRC по скалата на Rockwell
  • доживотна гаранция за производствени дефекти в острието
  • може да се мие в съдомиялна машина, препоръчва се ръчно миене

Технология и производство

Специалната смес от най-добрата немска стомана, произведена специално за Zwilling, с оптимално съотношение на хром и въглерод, гарантира най-добрите свойства, с твърдост от приблизително 57 HRC по скалата на Рокуел. В съчетание с усъвършенствани производствени технологии се получават ножове, които са здрави, изключително издръжливи, гъвкави, устойчиви на корозия с дълготрайна острота.
Ножовете са изковани от едно парче стомана по патентованата технология SIGMAFORGE®, която допълнително подобрява отличните свойства на качествената стомана - ножовете са по-здрави, а остриетата са по-устойчиви на затъпяване. Специален процес на втвърдяване на ножа с помощта на патентованата технология FRIODUR®, която се състои от втвърдяване чрез замразяване. Закаляването на стоманата хармонизира молекулярната ѝ структура, премахва вътрешните напрежения, създава изключителна гъвкавост и предотвратява счупването на острието.
Конусовидният профил на острието и лазерно контролираното V-образно острие осигуряват отлична и дълготрайна острота. Безупречната геометрия и перфектният баланс на острието осигуряват прецизна и сигурна линия на рязане, която не уморява ръката ви дори при продължителна употреба.
Предпазителят (подсилената стоманена част на ножа между острието и дръжката) служи не само за ефективна защита на пръстите, но и за стабилна опора на пръстите и балансира целия нож , за да направи използването на ножовете по-удобно и най-вече по-безопасно. Здравата му конструкция стабилизира предаването на силата от острието към дръжката, като предотвратява огъването на ножа.
Ергономично оформената дръжка е изработена от висококачествен синтетичен материал, който е устойчив на удари и надраскване и остава стабилен дори когато е изложен на температурни промени. Дръжката е здраво прикрепена към покритото острие, качественото безпроблемно свързване на дръжката с острието осигурява удобна употреба и перфектна хигиена (по дръжката не полепват остатъци от храна).

Поддръжка на ножове Zwilling

Измиване и почистване

Ножовете Zwilling могат да се мият в съдомиялна машина поради специалната формула на висококачествената стомана, но ножовете не трябва да се излагат на температури над 55 °C и не трябва да се докосват до други предмети (тенджери, прибори за хранене, други ножове). Детергентите за миялни машини често съдържат агресивни химикали, които могат да повредят повърхността на стоманата и дръжката, като същевременно съкращават живота на остриетата и намаляват времето, през което те запазват високата си острота. Ръчното миене е по-нежно към ножовете и затова се препоръчва. Измивайте ножовете с хладка вода и мек почистващ препарат с меката страна на гъба.

Подложка за рязане

Препоръчваме ви да използвате гъвкава дъска за рязане - дървена, силиконова или пластмасова. Прекалено твърди материали, като стъкло, гранит или керамика, могат да повредят острието и режещия ръб при определени обстоятелства.

Заточване/шлифоване

Всеки нож, дори и най-добрият, рано или късно губи първоначалната си острота и трябва да се наточи. И тъй като тъпият нож е по-опасен от острия, препоръчваме ви да заточвате ножовете си редовно. Ако върху ножа се появи "зъб" или деформация, препоръчваме ножът да бъде предаден на специалист възможно най-скоро.
Препоръчваме ви да използвате оригинални точила Zwilling и камъни за заточване .
С удоволствие организираме заточването на ножовете директно при производителя или препоръчваме доказан магазин за ножове. Персоналът на Potten & Pannen - Staněk с удоволствие ще ви демонстрира правилната процедура за заточване на ножове по всяко време.

Безопасно съхранение

Съхранявайте ножовете на безопасно място (на недостъпно за деца място), като винаги се уверявате, че дръжката е обърната към вас, а не към острието. По време на съхранение остриетата не трябва да се допират едно до друго.
Винаги поставяйте само почистени и подсушени ножове в дървения блок за ножове или върху магнитната лента.

Правилният нож

Винаги използвайте правилния нож - размерът и текстурата на обработваните съставки (месо, зеленчуци, риба, печива) варират значително, затова използвайте специфични техники за рязане и съответно специален нож за всяка съставка.

Additional parameters

Category: Комплекти ножове, Комплекти ножове Zwilling
Weight: 0.55 kg
С блок: Не
Бройки в комплекта: 3 бр.
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Комплект ножове
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: