Комплект ножове с блок PRO, 6 бр., Zwilling

Code: ZW38438000
Brand: ZWILLING
1 250 лв –8 %
Комплект ножове с блок PRO, 6 бр., Zwilling
1 250 лв –8 % 1 145 лв
На склад (1 бр.)

Комплект ножове ZWILLING ® Pro 6 части включва:

 • 1x нож за саламура ZWILLING ® Pro, острие 10 cm, сер. номер: ZW38400101
 • 1x кухненски нож ZWILLING ® Pro, острие 13 см, сер. номер: ZW38400131
 • 1x нож за месо ZWILLING ® Pro, острие 20 cm, сер. номер: ZW38400201
 • 1x нож за готвене ZWILLING ® Pro, острие 20 cm, сер. номер: ZW38401201
 • 1x нож за хляб ZWILLING ® Pro, острие 20 cm, сер. номер: ZW38406201
 • 1x магнитно блокче за ножове от бамбук

Detailed information

Product detailed description

Марката Solingen ZWILLING непрекъснато въвежда иновации в своите продукти. С почти тристагодишен опит и с помощта на италианския архитект и дизайнер Матео Тун германската компания ZWILLING J. A. Henckels серия ZWILLING ® Pro ножове, която съчетава традиционния вид на дръжката с три нита с иновативната форма на предпазителя на ножа. Тази извита подпора осигурява ненадминат комфорт при рязане с люлеещо движение.

За серията ножове ZWILLING ® Pro дизайнерите на компанията са взели предвид няколко аспекта: външен вид, форма, функция, материал и усещане при употреба. Съчетанието на традиция и иновация е довело до феноменална серия ножове с най-високо качество и перфектна форма с острие, съчетаващо европейската и японската култура на рязане. Тънката дръжка интуитивно ви води към сигурен захват, ножовете са остри, удобни за държане и дълготрайни.

ZWILLING ® Pro Series

 • Съчетание на иновативна технология, традиционен дизайн и перфектна прецизност
 • Острието е смесица от японска и европейска култура на рязане
 • Извита форма на опората Pro Touch за по-удобно, прецизно и безопасно управление
 • Синтетична дръжка, класически дизайн с три нита
 • Плавен преход между предпазителя и дръжката
 • Специална стомана, произведена за ZWILLING J. A. Henckels
 • FRIODUR® - втвърдено от замръзване острие
 • SIGMAFORGE® - изкован от едно парче
 • Твърдост приблизително 57 HRC по Rockwell
 • Ръчно изрязани
 • Контрол на наточеното с лазер острие
 • Може да се мие в съдомиялна машина, препоръчва се ръчно миене

Използвани технологии и материали

За изработката на ножовете се използва специална висококачествена стомана с оптимално количество хром и въглерод, произведена според специфичните изисквания единствено за ZWILLING J. A. Хенкелс. С твърдост по Рокуел от около 57 HRC тази стомана е гъвкава, има добра първоначална производителност при рязане, дълъг живот на острието и перфектна устойчивост на корозия. Ножовете, изработени от тази специална стомана, също така се заточват лесно. Потвърждение за правилната "рецепта" за производството му е фактът, че от него вече са изработени над 100 милиона ножа, без да се промени химическият му състав.

Свойствата на стоманата се подобряват допълнително за целите на производството на ножове чрез специален патентован метод за закаляване на FRIODUR®, при който стоманата се замразява до -70 °C след нагряване до температура над 1000 °C и закаляване до -70 °C, след което се нагрява още два пъти до температура около 250 °C. Получената в резултат на това молекулярна структура значително повишава твърдостта, издръжливостта и корозионната устойчивост на ножа.

Острието на ножа е изковано от едно парче стомана по метода SIGMAFORGE®, който подобрява свойствата на стоманата. Изкованите по този начин остриета имат по-плътна и по-хомогенна структура, която осигурява по-голяма здравина, издръжливост и устойчивост на затъпяване.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието водят до изключителна производителност на рязане и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие. Формата на поставката помага за интуитивното използване на ножа за лесно и прецизно рязане.

Кръстосаният предпазител Pro Touch е интегриран като част от еднокомпонентното стоманено острие. Осигурява правилно разпределение на теглото и прецизен контрол на ножа. Приспособлението на болстера на ножовете ZWILLING ® Pro плавно преминава към горната част на рикасото за още по-удобен захват.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на отлагания и бактерии, така че ножовете отговарят на строгите хигиенни стандарти.

Поддръжка на ZWILLING ножове

Ножовете с пластмасови дръжки могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка, което е по-нежно към ножа. Ако предпочитате да миете в съдомиялна машина, моля, имайте предвид, че висококачествените ножове могат да се повредят, ако в процеса на миене влязат в контакт с други прибори за хранене, тенджери или тигани. Ето защо, когато поставяте съдовете в съдомиялната машина, е важно да проверите дали остриетата им не могат да докосват други предмети. Производителят препоръчва също така икономична програма с максимална температура 55 °C за възможно използване на съдомиялната машина.

Точене на ножове ZWILLING

Всеки нож трябва да се заточва от време на време. За заточване на ножове от серията ZWILLING ® Pro препоръчваме 23-сантиметровото точило TWIN® 1731 с покритие от волфрамов карбид, могат да се използват и ZWILLING точила и шлифовъчни камъни. Предлагаме и оригинално заточване директно при производителя - можем да организираме изпращането на ножа до ZWILLING J. A. Henckels в Германия. Ако е необходимо, можем да препоръчаме и ножар с опит в заточването на ZWILLINGножове в Прага.

Additional parameters

Category: Комплекти ножове
Weight: 4.72 kg
С блок: Да
Бройки в комплекта: 6 бр.
Характеристики: Подходящо за миялна машина
Вид / Тип: Комплект ножове
Серия: ZWILLING Pro
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: E

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: