Ножове за сьомга

4 items total
Нож за сьомга GOURMET 29 см, Wüsthof
160 лв
WU1035047029
Нож за сьомга PROFESSIONAL "S", Zwilling
Outlet
349 лв –40 %
209 лв
ZW31122311
Нож за сьомга CLASSIC 32 см, с жлебове, Wüsthof WU4543
Нож за сьомга FOUR STAR 31 см, Zwilling
299 лв –25 %
222 лв
ZW31082311

Ножове за сьомга - пригответе голямата риба, без да я наранявате

Имам ли нужда от нож за сьомга в кухнята си?

За филетиране, нарязване и одраскване на кожата на по-големи риби като сьомга, риба тон или хек е необходимо използването на специализиран нож, така че ако редовно приготвяте този вид риба, може би е добре да си купите подходящ нож за сьомга. Този тип нож има тънко, гъвкаво и остро острие сдължина около 30 cm, което може лесно да се плъзне между кожата и месото на рибата, без да я разкъса или разкъса, както може да се случи при използването на обикновен готварски нож или нож за хляб.

Ножът за сьомга е идеален и за рязане на изключително тънки резени пушена сьомга, тъй като структурата на острието не позволява на суровата риба да залепне.

Кой е най-лесният начин за сваляне на кожата на сьомгата?

Кожата на сьомгата може да се запече на тиган, докато стане хрупкава, и е много вкусна, но ако трябва да филетирате сьомгата, използвайте инструкциите по-долу, за да го направите:

  • Отстранете костите на сьомгата. Преди да бъде продадена, сьомгата обикновено се нарязва на парчета и се обезкостява от търговците на риба, но се уверете, че сьомгата няма кости, като я проверите отново. Костичките ще бъдат открити, за да се извадят лесно, ако сложите сьомгата с лицето надолу върху ръба на купа.
  • Поставете сьомгата с кожата надолу върху дъска за рязане
  • Направете малък разрез между кожата и месото и поставете нож за сьомга или друг остър нож между кожата и месото. Дръжте рибата здраво за кожата, наклонете ножа надолу към кожата и бавно го плъзнете между кожата и месото.
  • Завъртете ножа така, че да е успореден на дъската за рязане, и с едната ръка, която държи здраво кожата на сьомгата, с другата прорежете месото на сьомгата в обратна посока, като отделяте кожата от месото на сьомгата. Уверете се, че не режете прекалено дълбоко в месото, като държите ножа успоредно на дъската за рязане, възможно най-близо до кожата.

Ножовете за сьомга са чудесни помощници в кухнята и ако са висококачествени, ще ви служат дълги години. Изработени са от висококачествена неръждаема стомана и остават остри за много дълго време. В Kulina ще откриете ножове за сьомга с първокласно качество на реномирани марки като Zwilling и Wüsthof.

Как да се грижите за ножа за сьомга?

Кухненските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът за сьомга да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа за сьомга отделно (ако е възможно, използвайте калъф за ножове)
  • редовно заточвайте ножа си