Пътеки

1 items total

Пътеки - добавете текстури към пода си

Какво е бегач?

Терминът "бегач" се отнася за определен вид килим , който е предназначен за дълги и тесни пространства и често се среща на стълбища, коридори и входове.

В Kulina, ние разполагаме с маратонки, произведени от най-добрите марки като Hübsch, които могат да подобрят естетиката на дома ви и същевременно да предпазят подовете ви от влошаване на състоянието им, независимо дали имате килим, плочки или дървена подова настилка.

За разлика от типичните килими, които покриват цялата стая, пътеките често се използват за подчертаване на определена част от дома, като същевременно предпазват зоните с голям трафик.

Каква е основната разлика между килим и пътека?

Основната разлика между килима и пътеката се състои в техния размер, предназначение и разположение в пространството.

  • килим, известен също като килимче, е голямо парче текстилна подова настилка, което покрива значителна част от площта на помещението. Килимите се предлагат в различни размери.
  • Пътеката е дълга и тясна ивица от килим или мокет, предназначена за поставяне в тесни пространства, като например коридори, входни пространства или коридори.

Как да се грижа и поддържам своя бегач?

Правилната грижа и поддръжка на бегача удължава живота му и го запазва в страхотен вид в продължение на много години, поради което ви предлагаме тези общи съвети за поддръжка, които ще ви помогнат да използвате бегача си по-дълго време.

На първо място, винаги можете да поддържате бегача си чист от прах, мръсотия и отломки чрез редовно прахосмукиране. Просто изберете Hoover с въртящи се глави на четките за оптимално почистване на всички страни на вашия бегач.

Можете също така да сведете до минимум неравномерното износване, като периодично завъртате маратонката, особено ако е поставена на места с голям трафик на крака.

И накрая, можете да защитите бегача си от натрупване, като използвате изтривалки, където е възможно, за да сведете до минимум пренасянето на мръсотия и отпадъци от външни посетители.

Какви материали са най-подходящи за изработката на бегачи?

Бягащите пътеки могат да бъдат изработени от различни материали, всеки от които има определени предимства и качества. Полиестерът и вълната са два широко разпространени материала, които се използват за карета на Kulina:

  • Полиестер

Полиестерните пътеки са широко използвани поради тяхната еластичност и устойчивост на петна. Те са отличен вариант за зони с голям трафик, тъй като са лесни за поддръжка и почистване. Полиестерните пътеки обикновено са по-евтини от другите тъкани и се предлагат в различни цветове и дизайни.

  • Вълна

Друг популярен вариант са вълнените маратонки, които се отличават с пищно усещане и здравина. Вълната е естествено влакно, което придава топлина и комфорт на мястото и е меко, топло и приятно за ходене. Вълнените пътеки са сигурен вариант за домакинства с деца и домашни любимци, тъй като те са естествено устойчиви на пламък и петна.

Можете да разгледате и други колекции от различни текстилни продукти за дома си, като например декоративни текстилни продукти, кухненски текстилни продукти и текстилни продукти за спалня.