Стоящи огледала

1 items total

Стенни огледала - увеличават площта на стаята

Какво представляват стоящите огледала?

Стоящите огледала са практично и често модерно допълнение към стаята, което може да се притисне към стената или да се остави да стои самостоятелно с поставка зад него, точно както огледало за маса налично на Kulina.

Тези огледала могат също така да осветят и да придадат повече измерение на спалнята, всекидневната и други помещения, в зависимост от това къде ги поставите. Пазарувайте от най-добрите марки като Blomus и Hübsch тук и намерете този, който отговаря на вашия вкус.

Къде в къщата са разположени постоянните огледала?

Стоящото огледало може да бъде разположено където пожелаете, но е добре да го поставите на място с малко движение на хора, за да предотвратите блъскане и събаряне.

В просторна всекидневна стоящото огледало може да удвои усещането за пространство. Стоящото огледало, което служи като огледало за обличане в цял ръст, може да се постави в спалня, просторна баня или гардеробна стая.

Стоящото огледало може да се постави до трапезна маса, в мрачен ъгъл на всяка стая или в края на дълъг, тъмен коридор, за да отразява светлината, да подобрява гледните точки и да увеличава усещането за пространство.

Дори огромно стоящо огледало с метална рамка на стената може да превърне задния вътрешен двор в открита дневна зона.

Колко високо трябва да е стоящото огледало?

Това зависи най-вече от личните предпочитания. Ако възнамерявате да използвате стоящо огледало за планиране на гардероба, то трябва да е дълго поне 25 см.

Височината на стоящото огледало зависи от височината на тавана, мястото, на което е разположено, и от това колко силно искате да бъде то. Произвеждат се няколко стоящи огледала с размери от 5 до 7 фута. Изберете толкова къса, колкото ви харесва за детска стая, или толкова висока, колкото ви харесва за голямо пространство.

Как се стабилизира наклонено огледало?

Стабилността на наклоненото огледало зависи от дебелината и стабилността на основата, височината и размера на огледалото, както и от степента на триене между огледалото и мястото, на което стоите.

Преди да поставите огледало с дървена рамка върху твърда дървена повърхност, добавете към основата му гумени дръжки или мебелни ленти, за да предотвратите плъзгането му. Можете да направите още една крачка напред, като прикрепите мебелни ремъци към гърба на огледалото, закрепите го към стенни шпилки или използвате анкери за гипсокартон, за да го закрепите към стената.

Какво правят огледалата за интериора?

Стенните огледала служат като универсални и въздействащи елементи на интериора с няколко предимства:

 • Подобрено пространство: Огледалата визуално разширяват помещението, като го правят по-голямо и по-отворено. Стратегическото разположение на огледалата може да създаде илюзия за дълбочина, особено в по-малки пространства.

 • Увеличена светлина: Огледалата отразяват естествената и изкуствената светлина, като по този начин ефективно осветяват помещението. Те помагат за по-равномерното разпределение на светлината и дори могат да направят стаята по-слънчева и по-приветлива.

 • Декоративни акценти: Огледалата се предлагат в различни форми, размери и рамки, които придават декоративен вид на стените. Те могат да служат като фокусни точки или допълнителни елементи, които подобряват естетиката на помещението.

 • Визуален интерес: Огледалата внасят текстура и измерение в интериора. Техните отразяващи повърхности придават сложност и изтънченост, разчупвайки монотонността в дизайна.

 • Художествени размисли: Огледалата могат да улавят и отразяват красотата на изкуството, мебелите и архитектурните детайли, като ви позволяват да се насладите на множество гледни точки към вашия интериор.

 • Илюзия за височина: Високите огледала могат да създадат вертикален фокус, като визуално удължават височината на помещението, което може да бъде особено полезно в помещения с по-ниски тавани.

 • Баланс и симетрия: Поставянето на огледала симетрично или по двойки може да създаде усещане за баланс и хармония в оформлението на стаята.

 • Функционална употреба: Огледалата са практични за лична хигиена и проверка на облеклото, особено когато са поставени на входа, в коридорите или в зоните за преобличане.

 • Гледки и пейзажи: Огледалата могат да се разположат така, че да улавят външни гледки, зеленина или интересна архитектура, като ефективно пренасят външния свят на закрито.

 • Малки пространства: Огледалата са особено полезни в малки стаи или тесни коридори, където могат да направят пространството по-малко тясно и по-приветливо.

 • Декларация за проектиране: Огледалата могат да служат за изящни елементи, демонстрирайки уникални рамки или форми, които отразяват личния ви стил.

Като цяло огледалата допринасят за естетиката, функционалността и цялостната атмосфера на интериора. Чрез внимателен подбор на разположението и дизайна им можете да се възползвате от тяхната трансформираща сила, за да подобрите жизненото си пространство.

Нашите декоративни стоящи огледала се предлагат в широка гама от размери и форми за вашата къща или апартамент, което ви позволява да придадете индивидуален стил на всяко пространство. Огледалата са фантастично средство за създаване на усещане за пространство и отваряне дори на най-малките студиа или коридори! Имаме и колекция от стенни огледала. Вижте ги!