Комплект карвинг ножове, Wüsthof

Code: WU9740
Brand: WÜSTHOF
379 лв –9 %
Комплект карвинг ножове, Wüsthof
379 лв –9 % 343 лв
На склад (1 бр.)

Класическият комплект от 2 части включва:

 • 1x Класически нож за месо, острие 20 cm, сер. номер: WU452220
 • 1x Класическа вилица за месо, острие 16 см, сер. номер: WU441016

Detailed information

Product detailed description

Класическият нож за месо е тънък нож със здраво, 20-сантиметрово острие и фино острие. Подходящ е за приготвяне на всички видове месо и за издълбаване на печено.

Класическата вилица за месо е подходяща за придържане на печено месо при рязане, но също така служи много добре при сервиране на нарязано месо. Удобната дръжка пасва в ръката, а правилната ергономичност гарантира безпроблемна работа.

Класическа серия

 • Висококачествени ковани ножове, произведени в Солинген
 • Перфектно балансирани, с уникална ергономичност
 • За професионални готвачи и кухненски ентусиасти
 • Черната дръжка е изработена от специален синтетичен материал
 • Класически външен вид с три нита, който приляга добре в ръката ви
 • Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
 • Изключителен нож, който се поддържа лесно
 • Твърдост 58 HRC по скалата на Rockwell
 • Специален процес на смилане с компютърно управление PEtec
 • Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
 • Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
 • Стандартна напречна форма за сигурен захват
 • Плавен преход между предпазителя и дръжката
 • Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
 • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
 • Широка гама от продукти, създадени в сътрудничество с професионални готвачи
 • Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години
 • Серията е получила отличителния знак за качество и хигиена NSF в САЩ

Серията ножове Classic представя отлично изкуството на ножарите от WÜSTHOF. Това е най-популярната серия в гамата WÜSTHOF, и то не само заради високото ниво на комфорт. Това са класически ножове с дръжки с нитове, чиито остриета са изковани от едно парче легирана неръждаема стомана X50CrMoV15. Благодарение на използването на висококачествени материали и прецизното шлифоване, те се отличават с висока и дълготрайна острота. Изключително функционалните ножове Classic са изработени с голямо внимание до последния детайл. Точно както се очаква от ножовете Solingen. След първата употреба, няма да искате друг нож.

Дръжката на ножа Classic е изработена от издръжлив синтетичен материал с типичен дизайн с три нита. Дръжките са проектирани в съответствие с ергономичните изисквания и са предназначени за удобна работа без умора. Висококачественият синтетичен материал може да издържи на миене в съдомиялна машина, но за да се запази качеството на острието, препоръчваме ръчно миене, което е за предпочитане за качествените ножове.

Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Не на последно място, трябва да споменем важния сертификат NSF, който серията Classic получи в САЩ. Целта на NSF е да защитава общественото здраве и околната среда. Той сертифицира, наред с други неща, кухненско оборудване, включително ножове, които не са вредни за човешкото здраве. Дизайнът на продукта също се тества - безопасността на материалите и неговата употреба. Логото на NSF ще откриете върху продукти, които са произведени по природосъобразен начин и не натоварват излишно околната среда.

Използвани технологии и материали

Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Прецизните остриета се оформят от стоманена лента чрез коване в матрица. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Специалният процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална режеща способност на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Стандартният напречен предпазител е интегриран като част от острието в едно парче стомана. Тя осигурява правилно разпределение на тежестта, предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол на ножа.

Ергономичната дръжка е изработена от издръжлив синтетичен материал, който е устойчив на счупване, удари и хранителни киселини. Може да се мие в съдомиялна машина. Дръжката е прикрепена с три нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на влага и бактерии, така че ножовете отговарят на хигиенните стандарти.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За да поддържаме и съживяваме острието, ние използваме хромирана заточваща стомана и препоръчваме заточващите камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.

Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Комплекти ножове
Weight: 0.38 kg
Вид / Тип: Комплект ножове
Серия: WÜSTHOF Classic
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Margin: D

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: