Килими

1 items total
Килим POPPY 120 x 180 cм, лилаво/бяло, Hübsch
305 лв
HU700904

Килими - влезте в стила с нашия дизайн на килим

За какво са подходящи килимите?

Килимите правят всичко - от осигуряването на топлина под краката до придаването на елегантност на пространството. Освен това те могат да добавят изолация и да абсорбират шума от стъпките, което ги направи популярен избор сред собствениците на жилища по целия свят.

Този продукт е отличен избор за много домове и работни места поради своята гъвкавост и способността си да добавя комфорт и топлина в пространството. Килимите също така премахват ехото в по-големи пространства.

Каква е основната разлика между килим и пътека?

Основната разлика между килим и пътека се състои в техния размер, предназначение и разположение в пространството

  • килим, известен също като килимче, е голямо парче текстилна подова настилка, което покрива значителна част от площта на помещението. Килимите се предлагат в различни размери.
  • Пътеката е дълга и тясна ивица от килим или мокет, предназначена за поставяне в тесни пространства, като например коридори, входни пространства или коридори.

Кой е най-подходящият материал за килими?

Най-добрият материал за килимможе да варира в зависимост от много фактори, като предназначението на килим, начина на живот и ценовия диапазон. Полиестерът обаче е предпочитан материал за килими заради устойчивостта си на петна и дълготрайността си.

Полиестерните килими са отличен избор за зони с голям трафик или домакинства с деца или домашни любимци, тъй като са произведени от синтетични влакна, които са признати за устойчиви на петна и избледняване.

В сравнение с някои други материи, като вълна или найлон, полиестерните килими също така са по-малко склонни да проявяват признаци на износване с течение на времето.

Как да се грижа за килимси?

За да запазите най-добрия вид на килимите си в дългосрочен план, е важно да се грижите редовно за тях, като следвате тези указания:

  • Редовното почистване с прахосмукачка е важно, за да се предотврати натрупването на мръсотия и отпадъци във влакната на килим.
  • Винаги бързайте да се справите с всякакви разливи или петна, преди да е станало трудно да ги отстраните напълно.
  • И накрая, избирайте периодично професионално почистване. Това ще осигури по-дълбоко прочистване, което надхвърля възможностите, които можете да приложите у дома.

Какво трябва да взема предвид, когато купувам килим?

Един от най-важните фактори е материалът, от който е направен килимът, който беше разгледан по-горе и който трябва да бъде взет предвид при покупката на килим , за да се гарантира, че сте направили информиран избор.

Наред с материалите, от които е изработен килим, трябва да се вземат предвид и неговият стил и модел. Изберете килим , който допълва или подчертава цялостната естетика на помещението, като например цвят, шарка и вид на косъма.

Не забравяйте да разгледате и пространството с килими, предназначено за използване. Мекият и луксозен килим може да е по-подходящ за спалня или официална всекидневна, докато по-здравата и устойчива на петна алтернатива може да бъде предпочетена за зони с голям трафик, като например работни помещения.

Можете да разгледате и други колекции от различни текстилни продукти за дома си, като например декоративни текстилни продукти, кухненски текстилни продукти и текстилни продукти за спалня.