Полилеи

1 items total
Полилей POMP 54 см, месинг, Hübsch
806 лв
HU991403

Полилеи - придайте елегантност на интериора си

Какво представляват полилеите?

Полилеите са разклонени декоративни осветителни тела, които често се монтират на тавана, подобно на висящите лампи. Често те имат няколко рамена или клони, които държат няколко електрически крушки.

Полилеите често се намират на официални места като трапезарии, входни антрета и големи стълбища, но могат да се използват и в спални, дневни и други помещения в дома.

Какви са видовете полилеи?

Полилеите са декоративни осветителни тела, които висят от тавана и често имат множество рамена или клони с източници на светлина. Предлагат се в различни стилове, размери и дизайн, за да отговарят на различни естетически изисквания за интериора. Ето някои често срещани видове полилеи:

  1. Кристален Полилей: Тези полилеи са украсени с кристални елементи, като стъклени призми и мъниста, които създават ослепителна картина от светлинни отражения. Кристалните полилеи могат да варират от традиционни и богато украсени дизайни до по-модерни и минималистични стилове.

  2. Традиционен Полилей: Традиционните полилеи обикновено се отличават с класически дизайн, сложни детайли и богато украсена метална конструкция. Те често внушават усещане за елегантност и лукс с елементи като крушки в стил свещ и декоративни украшения.

  3. Модерен Полилей: Модерните полилеи се отличават с изчистени линии, минималистичен дизайн и съвременни материали. Те могат да варират от елегантни и геометрични до абстрактни и артистични, като включват материали като метал, стъкло, а понякога и нетрадиционни елементи.

  4. полилейстил Ар Деко: Вид декоративно осветително тяло, което въплъщава характеристиките и елементите на дизайна на движението Ар Деко, възникнало в началото на 20 век. Арт деко е стил, който се характеризира със смели геометрични форми, луксозни материали и усещане за модерност и елегантност. Полилеите в стил ар деко са известни със своята отличителна естетика и могат да служат както за функционално осветление, така и за артистични фокусни точки в интериора.

  5. Полилеймуранско стъкло: Стъклените полилеи от Мурано са известни със сложната си стъклопластика и ярките си цветове. Те често се изработват ръчно на остров Мурано в Италия и са високо ценени заради художествената си стойност.

Как се почиства полилей?

Поради специфичните видове материали, използвани при изработката на полилеите, те неизбежно се разрушават с течение на времето. Въпреки това можете да забавите процеса, като спазвате някои съвети за поддръжка.

Когато почиствате осветителното тяло, първо се нуждаете от стълба и кърпа, която да поставите под полилей. Кърпата ще събира прах, части от полилейили кристали, които падат по време на почистването, а стълбата улеснява сигурното и правилно почистване на полилей.

Когато почиствате полилейси, сложете памучни ръкавици, за да не остават отпечатъци, и използвайте суха памучна кърпа, за да избършете рамката на осветлението.

Използвайте естествен почистващ разтвор на водна основа, за да се отървете от тежки петна или натрупвания по кристалите, но внимавайте да не попаднат мокри разтвори върху металните компоненти на полилей. Винаги използвайте суха кърпа или вълнена прахосмукачка, за да почиствате полилейси от прах.

Това са само няколко примера за многото видове полилеи, които се предлагат. Изборът на типа полилей зависи от цялостния стил на обзавеждане на помещението и атмосферата, която искате да създадете.

В допълнение към нашите таванни лампи, които включват и висящи лампи, се предлагат и други категории декоративно осветление, като настолни лампи, стенни лампи, стоящи лампи и външни лампи.